Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bandićevi snagatori

'Bandića spontano štitili građani koji su se tamo zatekli'

milan bandić
Goran Stanzl/PIXSELL
26.04.2013.
u 09:00

Gradonačelnik i suradnici negiraju da su unajmili mišićave dečke koji ih okružuju

Nesmetani kontakt s potencijalnim biračima gradonačelnik Milan Bandić osigurao si je ogradivši se tjelesnim čuvarima koji su “nepoželjnima” zabranili ulaz na tribinu o legalizaciji. 

Oni nisu građani 

Nakon što je Građanska akcija upozorila da gradonačelnik iskorištava svoju poziciju i zloupotrebljava javne prostorije za samopromociju, što je nezakonito, Bandić se na vrijeme osigurao da aktivistima u srijedu navečer zabrani ulazak u OŠ Šestine. U toj je OŠ organizirana tribina o legalizaciji, a koja zapravo ne služi za upoznavanje vlasnika nelegalnih objekata s procedurom ozakonjenja, nego gradonačelnik predstavlja svoj model jeftinijeg plaćanja komunalnog doprinosa osvoji li vlast. Iako je jasno da su mišićavi dečki organizirano stali ispred ulaza u školu, Bandić i suradnici opovrgavaju da su ih unajmili, čime su izbjegli odgovor čijim novcem su ih platili. 

– Ne trebam osiguranje za sebe nego samo da skup prođe kako treba, da bi grad funkcionirao i da se sastanci mogu normalno održavati. Oni koji to remete, ne mogu biti tamo, oni nisu građani jer ne poštuju zagrebački štih i finoću – poručio je Bandić jučer na otvaranju radova druge etape rekonstrukcije Radničke ceste na kojem je također bilo angažirano nekoliko snažnih mladića. Njegov bliski suradnik tvrdi da nisu unajmili zaštitare, nego da su Bandića od aktivista spontano štitili građani koji su se tamo zatekli.

Nedemokratska praksa 

Igor Rađenović, zamjenik kandidata za gradonačelnika Rajka Ostojića (SDP – HNS – HSU), povod je iskoristio da sugrađane upozori na to da je “Bandić i dosad pokazao nedemokratsku praksu kako se ne želi sučeljavati s protukandidatima, a sad je i dovođenjem ljudi, ne zna se odakle, pokazao da ne želi raspravljati ni s građanima drukčijeg mišljenja”. Ravnatelj OŠ Šestine Ljubomir Špiljar je na službenom putu pa nismo uspjeli doznati pod kojim je uvjetima Bandiću dao školu na raspolaganje za održavanje tribine.

>>Pogledajte kako snagatori čuvaju Bandića nakon incidenta na tribini

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije