Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Skupštine

Bandić zetovcima: Malo savijte kičmu

bandic
Goran Jakus/Pixsell
19.12.2010.
u 16:16

– Sad, kad je stislo, ne smijemo sjediti prekriženih ruku – poručio je Bandić koji je proračun za 2011. opisao kao mudar, razvojan i socijalno odgovoran

– Ovo je proračun za generaciju pred nama - poručio je to gradonačelnik Milan Bandić na jučerašnjoj konferenciji za novinare uoči donošenja proračuna na današnjoj sjednici Gradske skupštine.

Nagodinu više štednje

Proračun Grada Zagreba u sljedećoj će godini iznositi 6,7 milijardi kuna što je 110 milijuna kuna više od ovogodišnjeg rebalansiranog.

– Ponosan sam na to što sam napravio sa svojim timom. Proračun za sljedeću godinu socijalno je odgovoran, razvojan jer osigurava sredstva za tekuće investicijsko održavanje i kapitalna ulaganja, a prije svega je mudar – rekao je gradonačelnik Bandić.

Tim će proračunom, za koji su mnogi prijetili da ga neće poduprijeti, a onda od prijetnji odustali, biti osiguran, kako je gradonačelnik obećao, novac za besplatan prijevoz 30 tisuća učenika i studenata, a 215 tisuća Zagrepčana imat će pravo na stopostotne subvencije što za prijevoz, što za vrtiće i ostale “socijalne potrebe”.

– Iduće ćemo godine još više štedjeti, ali i još više raditi. Sad, kad je stislo, ne smijemo sjediti prekriženih ruku – kaže Bandić. Nije propustio priliku da “opomene” Holding.

– Apeliram da u Holdingu počnu štedjeti. Kasne godinu dana, neka ubrzaju.

Proračunom će se uvesti imovinski cenzus za ostvarivanje socijalnih prava, pa će tako od svibnja pravo na besplatan smještaj u vrtićima i jaslicama imati djeca čiji roditelji mjesečno raspolažu s 1700 kuna. Oni koji imaju dvije tisuće kuna vrtić će plaćati 200, a oni s plaćom od 2500 do 3000 kuna vrtić će plaćati 600 kuna.

Bandić se na jučerašnjoj konferenciji osvrnuo i na prijetnje radnika ZET-a koji će, ne isplate im se božićnice na koje po kolektivnom ugovoru imaju pravo, kako su sami poručili - uzrokovati prometni kolaps.

Najbolji uvjeti

– U 11 godina dva smo se puta našli u sličnoj situaciji i nikad nisu štrajkali. Jedino što ti ljudi znaju jest voziti tramvaje i autobuse pa neka to i rade. Uvjeren sam da ćemo s vozačima naći zajednički jezik i da će svi voziti po voznom redu. Fascinira me sve to. Pa naši vozači imaju najbolje uvjete, najbolji vozni park, a sve je to koštalo. Sad se treba malo strpjeti i saviti kičmu – oštar je bio Milan Bandić.

Ključne riječi

Komentara 59

DO
Dončura
17:35 19.12.2010.

Bandiću skidam kapu za ovu socijalu, koliko je samo penzića prijavljeo u Zagrebu zbog ovih par sto kuna. Obitelji sa 20000 kuna mjesečno paćaju za vrtić kao i one sa 6000 ili 7000. Bez obzira na sve svaka čast na ovom potezu.

TO
tor
23:48 19.12.2010.

@ moljac evo lagani recept za lovu koju je dužan radnicima holdinga: u direkciji radi 35 \"savjetnika\",( ups, ne radi, nego je zaposleno), X 19000 kn X 12 mjeseci i već smo na sumi potrebnoj za isplatu obveze iz kolektivnogg ugovora!! dežurni dijelitelji minusa- navalite!

MA
margaritas
22:52 19.12.2010.

opet bandic na naslovnicama ponovo u drustvu mesica josipovica prosao mu i proracun zagreba kazu u sdp sad nije vrijeme za rusenje bandica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije