Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bandić zbog Zagrepčanke prijavljuje Čovića DORH-u

milan bandić
Patrik Macek/Pixsell
02.03.2010.
u 09:04

Kontrolni ured pripremio je materijal koji će gradonačelnik Milan Bandić proslijediti DORH-u, a kojim se Čovića sumnjiči za zloporabu položaja i ovlasti.

Nakon što je lani u prosincu IGH raskinuo sa Zagrebačkim holdingom kupoprodajni ugovor, propala prodaja zemljišta Zagrepčanke donijela je Holdingu financijsku štetu, ali i kaznenu prijavu protiv Ive Čovića, šefa uprave Holdinga.

IGH traži povrat novca

Kontrolni ured pripremio je materijal koji će gradonačelnik Milan Bandić proslijediti DORH-u, a kojim se Čovića sumnjiči za zloporabu položaja i ovlasti. Iako je prodaja zemljišta propala, Holding je lani platio 52 milijuna kuna poreza na dobit (zakonski se obračun radi prema datumu potpisivanja ugovora, a ne uplatom), a ove godine platit će još 26 milijuna kuna poreza na promet nekretnina jer je 2008. kupio zemljište od Grada za 250 milijuna kuna. Holding je polovicu zemljišta u prosincu 2008. prodao IGH za 45,6 milijuna eura. Nakon toga su potpisali aneks ugovoru kojim se IGH omogućila odgoda plaćanja od godinu dana, a IGH je uplatio 10 posto iznosa (4,56 milijuna eura) i godinu dana plaćao kamatu od 1,45 milijuna kuna na mjesec. Prije isteka roka IGH je odustao od kupnje pod izlikom “da ne želi zemljište s plombama”, a od Holdinga traži povrat 7,5 milijuna eura. Zbog pogodovanja IGH Kontrolni ured pripremio je materijale kojima se Čović, koji je potpisao aneks ugovoru, sumnjiči za zloporabu položaja. Kupnju i preprodaju Zagrepčanke Bandić je proglašavao svojim najboljim potezom i on je, kao i Skupština Holdinga, odobravao sve poteze te tvrtke.

Zapovjedna odgovornost

Hvalio se da je zemljište kupio za samo 15.000 eura i najavljivao da će se iseliti iz Zagreba izgubi li Grad i jednu lipu zbog toga zemljišta. No, Čović nosi zapovjednu odgovornost jer je potpisao ugovor.

– Ne znam za prijavu – kazao je Čović jučer i pozdravio nas te nije želio odgovarati na ostala pitanja. Prijavu protiv Čovića podignuo je i bivši skupštinski zastupnik Tomislav Jelić, no odbijena je.

– To je bilo u drugoj, Sanaderovoj državi. Možda sada bude više uspjeha – komentirao je Jelić.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar jura-100
jura-100
09:39 02.03.2010.

\"... najavljivao da će se iseliti iz Zagreba izgubi li Grad i jednu lipu zbog toga zemljišta\" Nadajmo se da kod Bandića postoji barem ELEMENTARNO poštenje i da će održati svoke obećanje...

DA
dahna
10:27 02.03.2010.

Vrijeme doslo da odstupi....ako nece milom trebao bi silom.

Avatar ljutatrava
ljutatrava
14:59 02.03.2010.

..mile bandić-miki-polako se počeo pretvarati u svjedoka pokajnika,sada cinka sve oko sebe,prokazuje i tužaka.Sada ne važi ona njegova-neka pravne institucije rade svoj posao- nasmij se i okrene leđa novinru.Tako je bilo do predsj.izbora,izgubijo je a sa time i podršku pol.prijatelja-bezz obzira iz koje stranke.I u ovom slučaju se zna tko je bijo gazda za prodaju ali..svalit će na druguga pa kada na red dođu njegova nedjela(22kaznene prijave) bit će manja kazna.Sada još pluta ko g...o ali kada ove lopine ,hdz,izgube izbore sdp će sigurno biti u sljedećoj vladi ili kao koalicijski partner ili kao pobjednik eeee tek onda može se očekivati i njegovo kazneno procesuiranje.Gadno im se zamjerio i nanijo šteu stranci tako da će ga njegovi sa užitkom živog oderat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije