Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svečanost

Bandić uručio Romima stipendije - dobili ih 4 učenika i 2 studenta

Stipendije Romima
screenshot/Facebook
07.06.2013.
u 14:38

Kako se čulo, mjesečni iznos stipendije za učenike je 1.273,20 kuna, što je 20% prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu za razdoblje I.-VIII. mjeseca 2012. Studenti dobivaju stipendiju u visini 30% prosječne plaće, u iznosu od 1,909,80 kuna.

U nazočnosti suradnika i roditelja, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je danas u Gradskoj upravi, po prvi puta, Stipendije Grada Zagreba za školsku/akademsku godinu 2012./13. učenicima i studentima pripadnicima romske nacionalne manjine.

Ukupno je dodijeljeno 6 stipendija, među kojima četiri za učenike i dvije za studente, koje Grad Zagreb dodjeljuje sukladno Odluci o Stipendiji Grada Zagreba za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine, koju je 29. studenog 2012. donijela Gradska skupština Grada Zagreba. Temeljem navedene Odluke, gradonačelnik Bandić raspisao je 30. siječnja 2013. godine Natječaj za dodjelu Stipendija, s namjerom da se učenicima dodijeli najviše 50, a studentima najviše 10 stipendija. Na Natječaj se prijavilo ukupno 18 kandidata – 13 učenika i pet studenata. Četvero kandidata zadovoljilo je formalne uvjete u kategoriji učenika, a dvoje kandidata u kategoriji studenata.

- Iznimna mi je čast što danas imam priliku uručiti ugovore o stipendiji za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine, koje Grad Zagreb u ovoj školskoj i akademskoj godini dodjeljuje po prvi put. Put u život počinje prvim korakom, i ja to tako vidim. Dobitnicima od sveg srca čestitam, vi ste ponos svojih roditelja, obitelji, ali i ponos vašega grada i mene kao gradonačelnika. Vi svima možete biti uzor, te i vas pozivam da širite svoju izvrsnost među kolegama, prijateljima, kako bi sljedećih godina bilo još više stipendista. Dodijeljena sredstva nisu prevelika, ali u današnja krizna vremena svaka kuna je bitna, rekao je gradonačelnik Bandić, dodavši da nema boljeg ulaganja od onog u obrazovanje.

U ime stipendista, gradonačelniku i prisutnima, zahvalila se Melisa Farhadi, učenica III. Ekonomske škole, naglasivši kako se nada da će dano povjerenje i opravdati.

Kako se čulo, mjesečni iznos stipendije za učenike je 1.273,20 kuna, što je 20% prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu za razdoblje I.-VIII. mjeseca 2012. Studenti dobivaju stipendiju u visini 30% prosječne plaće, u iznosu od 1,909,80 kuna.

>>Najuspješniji studenti dobili 4,25 milijuna kuna stipendija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije