Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drugi još dogovaraju

Bandić u kampanji za sedmi mandat s nizom novih afera

Zagreb: Bandić sa suradnicim obišao radove na izgradnji Spomenika žrtvama Holokausta
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
08.12.2020.
u 08:27

Grad Zagreb odlučio je pred početak gradonačelnikove kampanje rasprodati svoju imovinu i zaraditi nešto više od milijarde kuna. Nude se Paromlin, Gredelj i Zagrepčanka...

Cijeli dan u obilasku mjesnih odbora po Maksimiru, a onda u šoping po bundu. Put u Vukovar na Dan sjećanja, pa onda na ručak kod Vinkovaca uz taktove Cece. Neumoran je, zaista, čini se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kojem su upravo navodna svježina i ustrajnost moto za osvajanje sedmog mandata na čelu metropole. Dok se drugi još dogovaraju koga bi bacili u utrku za šefa Zagreba, Bandić već kreće u drugi krug obilaska kvartova s početka priče, a osim što su mu službeni početak kampanje, već standardno, obilježili raznorazni popravci asfalta, uređivanje dječjih igrališta i parkova, “uveličavaju” je i priče koje mu nikako ne idu “na ruku”. Sljemenska žičara afera je koju trenutačno, osim novinara, istražuje i Uskok, i to nakon što je nepoznati autor objavio snimku u trajanju od sedam sati u kojoj se prikazuju raznorazna namještanja dokumenata, zbog kojih je gradnja zdanja za lakši put do vrha Medvednice poskupjela gotovo 90 milijuna kuna.

Uhvaćen u krznariji

– Svatko neka radi svoj posao. Što se tiče moje odgovornosti, mirno spavam. Ja sam prvi čovjek na braniku zaštite poštivanja pozitivnih zakonskih propisa i Zakona o javnoj nabavi. Moja odgovornost je tu ovolika – prstima pokazujući “nulu” pojašnjavao je Milan Bandić koliko se “krivim” osjeća za malverzacije, što financijske, što projektantske, što ljubavne na sljemenskoj žičari. A da mu potencijalno ne bi radila ovakve probleme, Grad Zagreb odlučio je, upravo pred početak gradonačelnikove kampanje, rasprodati svoju imovinu i zaraditi nešto više od milijarde kuna. Paromlin, Gredelj i Zagrepčanka nude se na “bubnju”, vidljivo je iz prijedloga zagrebačkog proračuna za 2021. godinu.

– Svega nekoliko mjeseci prije izbora gradonačelnik planira rasprodati sve ono što još imalo vrijedi u gradu, kako bi vjerojatno namirio nekoga njemu bitnog i pokušao se donekle financijski spasiti, s obzirom na to kako je rasipnički i nerazumno trošio naš novac svih ovih posljednjih godina i financijski uništio Zagreb – prvi je na rasprodaju upozorio HNS-ov skupštinski zastupnik Tomislav Stojak, kojem nije bilo jasno ni zašto se planira prodati Paromlin, kamo se godinama pokušava smjestiti Gradska knjižnica, za čiju je izgradnju i u proračunu za 2021. planirano deset milijuna kuna. A da je teško shvatiti zagrebačkog gradonačelnika, potvrdio je i sam, nakon što je neki dan “uhvaćen” u krznariji u centru grada, bez zaštitne maske i, navodno, u pratnji predsjednice mladeži njegove stranke te skupštinske zastupnice Natalije Price Oreški. Je li kupovao bundu i zašto se nije pridržavao epidemioloških mjera, pitali su ga kolege s Indexa koji su dobili fotografije “krznarskog pohoda”, a Bandić im je, preko glasnogovornice, poručio da nema komentara. Rječitiji je bio ipak nakon Dana sjećanja, kad je pored Vinkovaca snimljen na ručku. Sa suradnicima slušao je, uz obrok, pjesme Arkanove udovice, koje je, kako je sam priznao, prigodno pustio vlasnik privatnog imanja na kojem se ručalo.

Kućice za kartat’ se...

– Ma fućka mi se tko što snima, fućka mi se u životu i tko što šalje. Pustite snimku sa svih naših druženja zadnjih 30 godina, to su moji prijatelji kojih se ja ne odričem – objedovanje uz glazbu objasnio je, ovako, gradonačelnik, čiju bi sedmu gradsku kampanju mogao sad otežati i potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved. Ne, doduše, konkretno on, već zakleti Bandićev neprijatelj, redatelj Dario Juričan, koji pokušava dokučiti na koji način je Medvedovo ministarstvo procijenilo da predsjednik Mjesnog odbora Peščenica Marko Marić od Grada može otkupiti stan za 1345 kuna po kvadratu.

– Riječ je o predmetu koji je zaprimljen 2015. kad je ministar bio Predrag Matić. Odbacujem povezivanje tog predmeta sa mnom – komentirao je slučaj Medved, rekavši i kako je “u zadnje vrijeme puno konstrukcija, a Ministarstvo sve radi u skladu sa zakonom”. Oglasio se opet, nakon toga, Juričan, koji je kazao kako Medved “ispušta magluštine” jer mu upravo njegovo ministarstvo već osam mjeseci odbija dati dokumente o slučaju Marka Marića. Gradonačelnik Bandić je, pak, u svom pohodu na mjesne odbore Marićevu Pešču obišao krajem studenog, a upravo ga je njegov stranački kolega tada pošteno nahvalio.– Otkako je gradonačelnik, stvarno se puno radi. Mi smo sad ovdje kod kućice koju su tražili ljudi da se mogu kartat’, družit’, sastajat’, da ne kisnu – objavio je Milan Bandić na svom Facebooku snimku Marića koji se diči klupama s nadstrešnicom u svom mjesnom odboru.

Komentara 7

GE
geler203
19:39 09.12.2020.

Imaju Hrvatsku! Vjerodostojno i transparentno.

DU
Deleted user
08:41 08.12.2020.

Sve dok Premijer najkorumpiranije države u EU bude podržavao i poticao korupciju, nepotizam i lopovluk, višestruki USKOK-ov optuženik će i dalje ostati to i sa svojim metastazama će raditi što hoće!

BT
blue time
13:42 08.12.2020.

Najveći prioritet je proširenje zatvora. Kako bi stali svi uhljebi skupa s donatorom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije