Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što treba Zagreb?

Bandić: Trgovački centar javni je interes

City Center One East (1)
24.05.2012.
u 08:00

Onaj koji ima novac na određenoj plohi sve će učiniti da može graditi, a mi moramo voditi računa, u interesu Grada i interesu investitora koji će omogućiti zapošljavanje, da može graditi, poručuje Bandić

Uoči 37. sjednice Gradske skupštine gradonačelnik Milan Bandić oštro je krenuo u obranu novog prijedloga Generalnog urbanističkog plana (GUP) metropole, prozivajući gradske zastupnike da su krivi što se ništa ne gradi. Međutim, očito je smetnuo s uma kako su upravo njegove nezakonite izmjene prostornih planova razlog zašto skupštinari do danas nisu omogućili gradnju na spornim zemljištima.

I tri animirana filma

Podsjetimo, između 2005. i 2009., ali i nakon toga, Grad je mijenjao namjene zemljišta bez javne rasprave, a mnogi zastupnici i danas govore da se izravno pogodovalo investitorima kojima je dopušten veći stupanj izgradivosti, ali i gradnja na zemljištima koja su inicijalno bila strogo namijenjena za sadržaje javnoga interesa.

A gradonačelnik smatra da se na primjeru centra Bundek vidi kako se poklapa javni i privatni interes.

– Onaj koji ima novac na određenoj plohi sve će učiniti da može graditi, a mi moramo voditi računa, u interesu Grada i interesu investitora koji će omogućiti zapošljavanje, da može graditi, a tu su i komunalni doprinosi i jačanje izvrsnosti Grada, pa to radimo 12 godina – kaže Bandić koji je na primjeru spomenutog stambeno-poslovnog centra odao što gradska uprava doista radi, a to je prodavanje zemljišta onima koji imaju novca!

Svima dati priliku

Osim što je građane i zastupnike stavio pred gotov čin jer je većina parcela koje su nezakonito prenamijenjene već sagrađene, nije ostao dužan ni Holdingu.

– Ako se tamo nešto ne promijeni, nisam optimist da će za tri-četiri mjeseca biti za plaće, a u bunar će povući i Grad – tvrdi gradonačelnik, najveći naručitelj usluga Holdinga (oko 80 posto).

Iako je, kako sam kaže, vrijeme velikih investicija prošlo, za sljedeću je godinu prvi čovjek grada najavio natkrivanje sjeverne i zapadne tribine na Maksimiru te ponovno kako se uskoro kreće u uređenje gradskih prostora ispod sjevera.

Na pitanje o novim zonama naplate, Bandić je odgovorio da je sve dogovoreno i da će pokraj Paromlina i u Novom Zagrebu početi naplata 1. lipnja.

Komentara 10

OB
-obrisani-
08:58 24.05.2012.

Koliko nam još trgovačkih centara treba? što ćemo trošiti u tim cenrtima kad nam je Jugo-vlada smajila kupovnu moć za oko 30 % ?

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:11 24.05.2012.

Hm čučurićki Ne shvačaš. Ne pere se novac u veš mašini, nego kupovanjem. Nisu centri za tebe i tebi slične, iako i vi kupujete tamo. Sivog novca ima u hrvata još uvijek, koliko hoćeš, pa potrošnja neće padati.

ZE
zeitgeist..
08:14 24.05.2012.

Halo USKOK?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije