Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLAVARSTVO Nakon izbora administracija se seli u Ured gradonačelnika, hoće li je dotad dotaknuti recesija

Bandić: Smanjit ćemo plaće ako zatraži Vlada

04.03.2009.
u 22:23

Gradonačelnik Milan Bandić još ne zna hoće li za svoje uzore u doba recesije uzeti Predsjedništvo HDZ-a, koje je Vladi predložilo da saborskim zastupnicima, ministrima i ostalim državnim dužnosnicima plaće smanji deset posto.

Na novinarsko pitanje što misli o tome gradonačelnik Bandić rekao je da će njegovo Poglavarstvo provesti sve odluke koje donese Vlada, a koje se odnose na lokalnu samoupravu.

– Ne živimo ispod staklenog zvona i provest ćemo sve odluke koje donese Vlada, a odnose se na Zagreb – rekao je gradonačelnik.

Također je podsjetio na okrugli stol koji je za ožujak najavio prije više od dva tjedna, a na kojem bi ugledni ekonomisti trebali predložiti ekonomski plan kojim bi se lakše preboljela recesija.

Gradski poglavari odlučili su u srijedu ukinuti sami sebe. Naime, pojam gradsko poglavarstvo morali su izbaciti iz odluke o ustrojstvu gradskih upravnih tijela zbog lokalnih izbora koji će se održati 17. svibnja, a na kojima će se prvi put gradonačelnik birati neposredno. Nakon izbora poglavarstva više neće biti. Izvršna vlast bit će u rukama novog gradonačelnika i njegova dva zamjenika.

– Nakon izbora pročelnike ćemo privremeno premjestiti u Ured gradonačelnika. Čekamo da Sabor donese svoje zakone potrebne za usklađivanje s novim sustavom neposrednog biranja gradonačelnika, nakon čega ćemo donijeti novi pravilnik o ustrojstvu gradske uprave koji će definirati i nove titule bivših pročelnika – rekao je tajnik Gradskog poglavarstva Vidoje Bulum, čije će se radno mjesto također ukinuti. Poglavari su u srijedu odredili i visinu naknada za predsjednike, potpredsjednike i vijećnike 17 gradskih četvrti, kao i za 1400 članova mjesnih odbora, kojih će ukupno biti 218.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije