Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dočekali ga kao zvijezdu

Bandić slavi 64. rođendan, došao i Jakov Kitarović: 'Mater me rodila, franjevci odgojili'

Rođendan Milana Bandića
Foto: Marin Tironi/PIXSELL, Hana Ivković
1/33
22.11.2019.
u 21:26

Poklon, kao i dosad, nije tražio, već je molio sve koji mu žele nešto dati da uplate iznos u Zakladu za pomoć oboljelima od cerebrovaskularnih bolesti. Svi su se, kao i sam slavljenik, sjetili da je ovo prvi rođendan bez njegove majke

Kolege i prijatelji zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u ogromnom su se broju okupili u caffe baru Book kako bi svoj prijatelju i kolegi poželjeli sretan 64. rođendan.

Već i prije nego što je slavljenik došao raspoloženje je bilo dobrano ugrijano. Svirku predvode Najbolji hrvatski tamburaši i CICE (Cure iz Centra) a trpeza je prepuna: od kolača i fritula do hrenovki, sirutki, fine šunke i sira.

Stigli su i predsjedničin suprug Jakov Kitarović i ministar zdravstva Milan Kujundžić, a tu su i većina gradskih pročelnika, direktorica Velesajma, djelatnici Holdinga, ZET-a... Parkirna mjesta najbliža kafiću rezervirana su i pod čuvanjem.

Slavljenika su dočekali kao pravu zvijezdu, pa je njih pedesetak izgrlilo i izljubilo gradonačelnika čim je izašao iz auta, a punih 20 minuta je prošlo dok se probio do pozornice i zahvalio svim prisutnima. No prije toga, javnu su mu čestitali i njegovi prijatelji, poput monsinjora Zlatka Korena koji mu je čestitao u svoje, ali i u ime kardinala Bozanića. Uručio mu je i poklon - knjigu o pateru Bonaventuri. Poklon, kao i dosad, nije tražio, već je molio sve koji mu žele nešto dati da uplate iznos u Zakladu za pomoć oboljelima od cerebrovaskularnih bolesti. Svi su se, kao i sam slavljenik, sjetili da je ovo prvi rođendan bez njegove majke. 

- Ja sam prije sat i pol vremena bio na grobu svoje majke. Mene je mater rodila, a franjevci odgojili - kazao je Bandić. 

Posebno je na dolasku zahvalio suprugu predsjednice Jakovu Kitaroviću a, zamolio je i aplauz za predsjednicu koja mu je na engleskom pjevala "Happy Birthday".

- Sretan sam zbog mnogo stvari, poput toga da ćemo skelu s jednog dijela katedrale skinuti u prvoj polovici iduće godine - rekao je Bandić.

- Ja mogu biti general, brigadir, šef tigrova, ali što ce mi to ako nemam vojske, a vi ste moja vojska - dodao je.

- Moramo biti zajedno optimistični i zajedno delati malo više nego drugi.

Torte su ove godine dvije, jedna s natpisom "najprije čovjek" te "Uvijek nas, a svoj". Bruno Petković u ime Dinama poklonio mu je dres s imenom Bandić, a dobio je pored te dvije glavne torte i puno manjih i skromnijih.

Ključne riječi

Komentara 118

RE
REYAM
19:43 22.11.2019.

Sve će to platiti građani Zagreba.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
21:37 22.11.2019.

'Mater me rodila, franjevci odgojili'..... A tko te poslao u kumrovečku školu ?

VO
volina
19:58 22.11.2019.

Ova ograđena i čuvana parkirna mjesta je najavio, nabrojao i platio iz svoga džepa a također i čuvare? Da li je išta platio iz svoga džepa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije