Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hdz zagreb:

Bandić rasprodaje obiteljsko srebro, Gradske ljekarne - najprofitabilnije u državi

Gradske ljekarne HDZ
Foto: Anto Magzan/Pixsell
16.01.2014.
u 13:25

Zagrebački HDZ-ovci smatraju da je procijenjeni iznos 50 posto vlasništva nad Gradskim ljekarnama, od 100 milijuna kuna, premalen i kako očekuju, zbog godišnjih prihoda i dobiti te Holdingove podružnice, da iznos bude puno veći

- Gradska ljekarna oduvijek posluje pozitivno, najprofitabilnija je ljekarnička ustanova u Hrvatskoj i neozbiljno je od gradonačelnika Bandića da rasprodaje obiteljsko srebro, Gradske ljekarne, koje nikada u povijesti nisu podizale bankovne kredite, koje nemaju nikakvih kreditnih zaduženja - smatraju zagrebački HDZ-ovci na današnoj pressici na temu privatizacije Gradskih ljekarni, sazvanoj na glavnom gradskom trgu.

Ivan Čelić i Mario Župan pitaju se tko je vrijednost 50 posto vlasništva Ljekarni, koliko bi išlo u prodaju, procijenio na 100 milijuna kuna, jer smatraju da je to skroman iznos.
- Ako je godišnji prihod Gradske ljekarne 330 milijuna kuna, da su zalihe robe 35 milijuna, da je većina od 37 ljekarni u svom poslovnom prostoru, da je zadržana dobit 180 milijuna kuna, jasno je zbog čega je već sada iskazan tako veliki interes kupaca.

Mi očekujemo da konačna prodajna cijena značajno premaši tih 100 milijuna kuna - poručuju zastupnici HDZ-a u Gradskoj skupštini. Oni, ističu, kao stranka podržavaju privatizaciju, ali da se odabere strateški partner iz branše i da se "Grad Zagreb zadrži kontrolni paket od najmanje 25 posto vlasništva".
- Šteta što će Zagrebački holding, kad i ako uprihodi tako veliki novac, upotrijebiti ga za krpanje rupa a ne za neke važne projekte na listi čekanja - mišljenja je HDZ Zagreba.

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
14:45 16.01.2014.

Pa glasali ste, sada gledajte i placite, uostalom imate fontane pa se mozete i kupati, sta jos covjek u metropoli moze pozeljeti??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije