Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Sigetu

Bandić otvorio zgradu Sportskog centra koja je prazna i zaključana

siget
Foto: VL
1/5
27.03.2012.
u 08:00

Dok stanovnici čekaju osnovnu infrastrukturu, u kvartu im zjapi prazna investicija mjesnog odbora

Stanari Radmanovačke ulice u Sigetu ovih su dana bijesno zaustavili radove Zagrebačkih cesta jer su shvatili da ni nakon pet godina čekanja neće dobiti komunalnu infrastrukturu koju su odavno platili. Umjesto prave ceste, Zagrebačke ceste samoinicijativno su odlučile privremeno zamijeniti asfalt na prometnoj ulici koja povezuje Svetu Klaru s Novim Zagrebom i po kojoj djeca svakodnevno odlaze u obližnju Osnovnu školu Većeslava Holjevca.

Škola u prirodi

– Kalkuliramo da će rekonstrukcija stajati od 3 do 5 milijuna kuna – kaže Jadranko Baturić, predsjednik gradske četvrti Novi Zagreb-Zapad. Cesta, koja podsjeća na seoski put, prošlotjednom intervencijom ostala je bez gornjeg sloja asfalta, a uz nju je proteklih godina sagrađeno nekoliko javnih sadržaja, koji svojom funkcijom i stanjem ne opravdavaju uložen novac. Na samom početku Radmanovačke, u dvorištu OŠ V. Holjevca, smjestio se drveni paviljon, na koji je, prema izvješću realizacije malih komunalnih akcija iz 2009. godine, potrošeno čak 300 tisuća kuna. No, zanimljivo je da je prvotno bila namijenjena upola manja svota za gradnju paviljona koji je trebao služiti za školu u prirodi. Trebao, jer i obližnji stanari, a i sam Baturić priznaju kako nikad nisu vidjeli da se paviljon koristi.

– Mislim da je paviljon stajao 150 tisuća kuna. Jedino ako nisu objedinjene obje faze gradnje u jednoj stavci. Prva faza bila je krčenje šume, pa betoniranje postolja, pa tek potom podizanje paviljona. Mi to ne bismo ni smjeli komentirati jer je cijena određena javnim natječajem. Cijenu kontrolira ured zadužen za to – komentirao je Baturić, inače volonter u predizbornom stožeru gradonačelnika Milana Bandića. No, čak i laičkom oku vidljivo je da drveni paviljon, s krovom na osam greda, ne bi trebao imati istu cijenu kao garsonijera od 20 m2 u središtu grada.

Nasuprot osnovne škole smjestio se Sportski centar Siget, na koji je Baturić iznimno ponosan. Na jedan košarkaški teren, dva terena za odbojku na pijesku, nekoliko stolova za stolni tenis, tribine, kontejner, nešto klupa i javne rasvjete potrošeno je oko 7 milijuna kuna, a sve je smješteno ispred zgrade građene tri godine koja je u konačnici stajala oko 3,6 milijuna kuna.

Čuvaju drvene klupice

Prije četiri mjeseca Milan Bandić svečano je otvorio zgradu od 380 m2 u kojoj bi se trebali smjestiti besplatni sportski i tehnički sadržaji za osam tisuća stanovnika Sigeta, no zgrada od tada stoji prazna i zaključana.

– Baš sutra idemo kod pročelnika (za obrazovanje i sport, op.a.) Lovrića da se dogovorimo kada ćemo objekt staviti u funkciju – kaže Baturić. U zaključanoj zgradi trenutačno se čuvaju drvene klupice, namijenjene tribinama čija je nabava stajala 50 tisuća kuna, dok je montaža naplaćena 88.400 kuna. Pokraj tribina smjestio se kontejner, čija je izrada i montaža stajala 40 tisuća kuna. No, čak i kada se ovi iznosi  čine visokima, ništa ne bi bilo sporno da sadržaji – rade.

Dok stanari Radmanovačke godinama čekaju da se na postojeću kanalizaciju sagrade odvodni kanali, kako ne bi svaki put kad kiša padne u čizmama išli u trgovinu, preko puta njihovih domova olako se troši proračunski novac.

Ključne riječi

Komentara 3

HO
HomoLudens
08:38 27.03.2012.

Udružena kumovska organizacija, vidim, vrijedno radi i pravi sve Zagrepčane budalama, a drugovi odjednom šute ko zaliveni, Bit će da su i oni primljeni u organizaciju i vidjeli kako je to dobro radit u tami. Ali jednoga će dana valjda netko zasvirati glazbu kakvu zasvirao ne bi ni sam Sebastian Bach, i odijeliti svjetlo od tame. Pa čekamo to već svije tisuće godina.

CH
chemica
11:45 27.03.2012.

Evo, baš sutra idu na dogovor, četiri mjeseca nakon otvorenja, samo da ga više ništa ne pitaju. Zar taj Baturić zbilja misli da smo maloumni? Eto vam sada tog vašega esdepeja.

DU
Deleted user
12:55 27.03.2012.

S obzirom na to da je 10000 Eura kvadrat WC-a u ZG, 300000 kuna za drvenu kućicu je skoro džabe za porezne obveznike grada Zagreba s najvećim prirezom u državi. \"Delanje\" Milana i jarana se nastavavlja punom parom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije