Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poništio natječaj

Bandić odustao od novih Mazdi

Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
1/2
10.04.2014.
u 08:00

– Ja sam sa svojim timom pronašao način kako da poništimo natječaj, dok drugi nisu znali kako da to naprave – rekao je gradonačelnik

Ništa od novih automobila za gradsku upravu i gradonačelnika Milana Bandića!

Rezime je to nedavno objavljenog natječaja po kojem se za gradsku upravu planiralo nabaviti 23 vozila na lizing od tri godine i osam rent-a-car vozila na sedam mjeseci, što bi gradski proračun koštalo gotovo devet milijuna kuna. Baš kada je prvi čovjek grada pošteno iskritizirao Vladinu nabavu novih vozila hvaleći se kako on može i kočijom, a nešto ranije obznanio kako se u pet godina vozni park Grada umanjio za čak 130 vozila, sam je raspisao natječaj za nabavu novih automobila. Pohvalio se da je za razliku od drugih pronašao model po kojem će poništiti raspisani natječaj. Čak i u trenutku kada je zbog natječaja bio pošteno iskritiziran, pa i sada kada ga poništava uz već građanima prethodno dano opravdanje kako ova nabava nije bila 20 posto jeftinija od one prije četiri i pol godine, gradonačelnik Bandić ponovno šalje “packu” na Vladin račun.

Vozit će se autotaksijem

– Ja sam sa svojim timom našao način kako da poništimo natječaj, s obzirom na to da drugi nisu znali kako da to naprave, mi smo ipak uspjeli – pohvalio se novinarima.

Poništenje natječaja će, kaže, proći bez posljedice za Grad Zagreb, a zaposlenici gradske uprave vozit će stare aute. Barem do prvog dana srpnja kada će biti uveden autotaksi koji će se, barem prema najavi gradonačelnika, koristiti za vožnje izvan grada, za odlaske po delegacije ili goste grada, ali i za dnevne vožnje gradskih službenika.

– Natječaj će biti poništen u zakonskom roku – jasno je zaključio raspravu o automobilima, ali i otvorio novu – o fontanama.

– Neki će harakiri doživjeti, ali napravit ćemo još tri nove fontane u Gradu – rekao je gradonačelnik. Nije želio otkriti točne lokacije novih “vodenih čuda”, kako Bandićeve fontane nazivaju brojni kritičari, tek je poručio kako je u proračunu novac već osiguran, a projekti za fontane gotovi.

– Idem na sud zbog fontana, ali sam ponosan zbog toga – kazao je iako nije želio reći tko ga je tužio. Novac Milan Bandić neće štedjeti ni u slučaju otkrivanja onih koji su svoje mjesto u Gradu i Holdingu pronašli na temelju lažnih diploma.

– Koliko god da košta, to ćemo napraviti do kraja – rekao je Bandić i otvoreno kazao kako je kontaktirao s direktorom Holdinga Slobodanom Ljubičićem tražeći da se o cijelom slučaju, pa i točnom broju otkrivenih diploma, više ne daju brojke novinarima ni javnosti dok se cijela priča ne privede samom kraju.

“Proklinjat će taj dan”

– Oni koji su krivotvorili diplome bit će kažnjeni, proklinjat će dan kada su to napravili, ali bez obzira na njihove nepodopštine, neću dopustiti da se itko naslađuje tuđim stvarima. Neka gledaju svoga posla, a ja ću održati presicu i sve prezentirati – kritizirao je Bandić. Nije propustio napomenuti kako na današnjoj sjednici Skupštine očekuje konstruktivnu raspravu o svim točkama pa i Sveticama.

>> Bandić zabranjuje godišnje odmore, a od lipnja obećaje jeftiniji ZET

Komentara 7

Avatar buba.mara.12139
buba.mara.12139
08:44 10.04.2014.

– Neki će harakiri doživjeti, ali napravit ćemo još tri nove fontane - kaže bandić... a bogec ne zna da se harakiri ne može "doživjeti", nego samo "napraviti". ali to je već pitanje opće kulture...

Avatar comandante
comandante
09:26 10.04.2014.

To Mile majstore, ovo ti donosi jos barem 100 glasova iz kozari boka a bogami i jakuševca, Mile, Mile, Mile, skandirati ce veseli "zagrapceni" kada ovo čuju.... naruči aute pa ako te "uvate" vraćaj i okrivi neki ured za nabavu, Mile genije sa kamena!!!!

CH
chemica
13:00 10.04.2014.

Lopova su uhvatili u pokušaju krađe pa nas sad uvjerava da je pošten jer je odustao na razvaljenim vratima. Meni je lopov i dalje lopov, jer spriječio ga je "alarm", a ne vlastiti moral i poštenje. Vozio bi se on danas u Mazdi, bez ikakve grižnje savjesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije