Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Holding

Bandić ne žali za Ferdeljijem: Tko se sa mnom ne slaže, ima pravo otići

Vladimir Ferdelji
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
01.07.2015.
u 09:02

''
Nisam ga ni zvao u Nadzorni odbor i nikoga ni na što ne tjeram'', poručio je Bandić

Gradonačelnik Milan Bandić već sada je posve siguran – pronaći će novog stručnjaka poput Vladimira Ferdeljija kako bi nadoknadio prazan stolac u Nadzornom odboru Zagrebačkog Holdinga nakon što je Ferdelji odlučio napustiti zagrebačku megatvrtku.

Lako zamjenjiv

Činjenicom da je Ferdelji u očima gradonačelnika lako zamjenjiv stručnjak, Bandić je ujedno odgovorio na poruku koju je svojim odlaskom dan ranije odaslao Ferdelji. Ferdeljijeva poruka Bandiću bila je jasna – ako njegovo mišljenje nije važno, u Holdingu nema što tražiti, a fikus ne želi biti.

– Nisam vidio ostavku, no ako je to istina, žao mi je. Bit će to gubitak za Nadzorni odbor, no nadoknadit ćemo ga. Ako se netko umori i ne slaže se s politikom gradonačelnika Milana Bandića, njegovo je pravo da kaže svoje mišljenje i da ode – prokomentirao je gradonačelnik Bandić.

Kako je naglasio, demokracija je najbolji dosad izmišljen sustav, ali nije savršen te poručio kako on nikoga od suradnika silom ne tjera ni na što.

– Ferdeljija nisam ni zvao u Nadzorni odbor ali, eto, ako se čovjek umorio, ako se ne slaže, pa tko ga može prisiliti da ostane u Nadzornom odboru – kazao je prvi čovjek Grada.

Branio Mirnu Šitum

Baš on opovrgnuo je navode da je i predsjednica NO Mirna Šitum prekjučer najprije najavila ostavku, no onda se nakon sjednice Skupštine kojoj je na čelu Milan Bandić brzo predomislila. Ipak, te navode ni jučer nije željela komentirati ili demantirati sama Mirna Šitum.

– Šitum nije podnijela ostavku. Vodila je sjednicu Nadzornog odbora i za njezina trajanja donijela sudbonosne odluke – stao je u njenu obranu Bandić. Da je Ferdeljijeva ostavka njegov izbor, stajalište je Davora Šterna, jedinog koji nije bio prisutan na prekjučerašnjoj sjednici NO, no naglasio je da NO ima predsjednicu i kvorum pa može raditi.

Ključne riječi

Komentara 36

DU
Deleted user
09:33 01.07.2015.

Bandiceva diktatura se nastavlja.amo u ovoj jadnoj zemlji covjek koji ima desetke optuznica moze voditi zagreb kao privatnu prciju .zagreb je postao krava muzar s puno cica una koje su prikluceni bandicevi prijatelji i rodjaci

DU
Deleted user
15:14 01.07.2015.

Mi rođeni zagrebčani i ostali pošteni zaposlenici nemamo šansi maknuti Bandića dok ljudi ne shvate da ih ovaj radi ko zadnje papke i dok ne shvate da se svaku većer cereka i prića svojim pajdašima, ni sam neznajući kako, alii mu se posrećilo da je našao grad sa većinom naivaca u kojem ima podršku onih koje radi ko zadnje majmune. To bi bilo sve ok da se radi o par stotina kuna, ali nažalost su u pitanju ogromna sredstva koja se dodjeljuju firmama sve po rodjak bazi te koja se dodjeljuje izabranima. Nema šansi da neki daroviti arhitekta dobije natječaj ako nije umrežen. Nema šansi da neka nova građevinska firma ili ona koja nije umrežena dobije posao bez obzira na natječaj, pa makar bile jeftinija i kvalitetnija. Tu su u igri i velika večina pročelnika koji žmire na te pizdarije jer im Kaligula isti čas može dati otkaz. Sve je iz prve ruke.

Avatar Tatinja
Tatinja
13:55 01.07.2015.

"Ako se netko umori i ne slaže se s politikom gradonačelnika Milana Bandića njegovo je pravo da kaže svoje mišljenje i da ode – prokomentirao je gradonačelnik Bandić. Kako je naglasio, demokracija je najbolji dosad izmišljen sustav, ali nije savršenršen te poručio kako on nikoga od suradnika silom ne tjera ni na što." Koja sprdačina, osobito kad na sve to još govori o demokraciji. Bilo bi smješno da se ne igra ljudskim sudbinama, ovako...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije