Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lažna diploma

Bandić: Natječaj nije bio raspisan za Boras

Slobodan Ljubičić Milan Bandić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
22.03.2014.
u 17:00

Nakon što je fakultet potvrdio da je diploma bivše zaposlenice Holdinga lažna, Bandić slučaj prepustio institucijama

– Neka institucije odrade svoj posao – već dobro znanom frazom gradonačelnik Milan Bandić zaključio je slučaj lažne pravnice i visokopozicionirane zaposlenice Zagrebačkog holdinga Ksenije Boras.

Radeći godinama na osnovi lažne diplome Pravnog fakulteta u Zagrebu, Boras, koja je mjesečno zarađivala više od deset tisuća kuna, svoju je “tajnu” otkrila prijavivši se na natječaj voditeljice ljudskih resursa u Gradu Zagrebu, gdje su uobičajeno provjeravali vjerodostojnost svih potrebnih dokumenata za prijavu.

Dapače, Ksenija Boras je prije nego što se Pravni fakultet službeno očitovao o valjanosti njezine diplome čak ušla u uži krug potencijalnih kandidata za novo radno mjesto u Gradu pa se špekuliralo da je natječaj ionako bio raspisan baš za nju i da će, nakon što se otkrilo da godinama zarađuje na temelju krivotvorene isprave, biti poništen.

– Ovaj natječaj se ni u ludilu nije namještao za Kseniju Boras jer se natječaji ne namještaju ni za koga, a najmanje za dotičnu gospođu – opovrgnuo je nagađanja gradonačelnik Bandić. Naglasio je kako se za to radno mjesto prijavilo nekoliko kandidata i da se natječaj neće poništavati.

– Nema potrebe da se natječaj poništava jer dotična gospođa nije jedina koja se s nekakvim referencama prijavila na taj natječaj. Ovaj slučaj dobra je lekcija i Holdingu – poručio je Milan Bandić.

>>Bandić i Kosor potpisali ugovor. Je li to sad koalicija ili samo suradnja?

Komentara 19

Avatar rajetin
rajetin
07:37 23.03.2014.

"– Ovaj natječaj se ni u ludilu nije namještao za Kseniju Boras jer se natječaji ne namještaju ni za koga, a najmanje za dotičnu gospođu – opovrgnuo je nagađanja gradonačelnik Bandić. " Znači da krivotvorena diploma nije bila uvjet!

BO
bolesnodrustvo
18:19 22.03.2014.

Hoće li lažna pravnica vratiti nepripadajuću dobit s osnova lažne diplome?

BA
barjak
09:41 23.03.2014.

Sto je u Zagrebu od vitalnih infrastrukturnih objekata u zadnjih dvadest godina izgradjeno ??? aerodrom je iz 70-tih, autobusni kolodvor iz 80-tih, Zeljeznicki kolodvor iz 18 stoljeca ?? -- Ostalo pojede korupcija i nepotizam. Ovaj slucaj sa diplomom nikoga ne ne iznenadjuje kad se zna da se diplome kupuju, a tko ima dobru vezu nema potrebu davati novac za neki nepotreban papiric. Zao mi je onih mladih koji se ozbiljno trude i posao na kraju diljem Europe traze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije