Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARLAMENTARNI IZBORI

Bandić najavio kandidaturu za premijera: Milanović će izgubiti

Milan Bandić
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
29.01.2014.
u 18:16

Ako građani za dvije godine budu htjeli da nešto napravimo uz pomoć tima ljudi, onda ćemo to i učiniti, poručio je Bandić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u razgovoru za Soundset dao je naslutiti da se namjerava kandidirati za predsjednika Vlade.

Bivši SDP-ovac rekao je da je 19 godina gradio stranku te da je ponekad bio i "crna ovca".

– Nisam slučajno nakon 19 godina gradnje tog nebodera s Račanom napustio stranku. I dalje sam socijaldemokrat, drukčije ne znam – rekao je Bandić.

– Iz tog nebodera od 19 katova (SDP, op.a.) otišao sam na ledinu i počeo ispočetka. I nekog vraga smo napravili u ovih četiri-pet godina. Imam dovoljno godina da ne napravim istu pogrešku, a dovoljno malo da još nešto u životu napravim. Ako građani za dvije godine budu htjeli da uz pomoć tima ljudi napravimo nešto, onda ćemo to i učiniti. Ako ne, ovaj pobjednički tim u Zagrebu će i dalje raditi svoj posao – poručio je Bandić.

Na pitanje o mogućnosti nove kandidature za predsjednika Republike, Bandić je rekao:

– Bandić je dokazao da je od Zagreba napravio europsku metropolu. Nakon ove dvije godine, kada popeglamo još nekoliko stvari, možemo slobodno baciti rukavicu i pokušati od ostale polovice Hrvatske napraviti europsku Hrvatsku. Ako to građani žele. Ako ne, Bandić će nastojati raditi svoj posao kao i do sada – rekao je Bandić dodajući da će "naći model za sve tri vrste izbora".

Rekao je da će ova Vlada izgubiti izbore, a premijeru Zoranu Milanoviću predložio je da povlači poteze jer još nije kasno.

– Bit će zapisan kao prvi premijer koji je u Hrvatsku uveo reda, izvukao Hrvatsku iz gospodarskog gliba, napravio istinske reforme pa i pod cijenu gubitka izbora. Ionako će ih izgubiti – rekao je Bandić. Za oporbu nije imao riječi hvale.

Opozicija na čelu s Karamarkom ne ulijeva nadu da bi u dogledno vrijeme mogla išta ponuditi. Držat će se za žezlo ove dvije godine koliko im je preostalo, a Hrvatska će dalje ići u provaliju – rekao je Bandić.

Komentara 24

SE
sestrićna
21:12 29.01.2014.

kad milanče dođe s bedžem maršala na reveru svi će se razbježati..a ako ga vide ovi iz eu proglasit će opću opasnost..

DP
dado plus
22:22 29.01.2014.

Ambiciozno.

Avatar nevjerni_vjernik
nevjerni_vjernik
19:34 29.01.2014.

Hrvatska više ne treba druga Tita.Dovoljan je bio i jedan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije