Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
planovi

Bandić na Sljeme vraća žičaru, a Kostelićima gradi muzej

\'24.01.2010, Zagreb - Napustena zgrada zicare zeta koja neradi vec skoro tri godine. Zicara je vozila od Gracana pa sve do vrha sljemena. U zgradi su i dalje kabine poslagane. Photo: Goran Jakus/PIXS
Goran Jakuš/Pixsell
07.01.2012.
u 10:00

Novi-stari planovi u metropoli - Vodosprema, gradnja sportskog centra na Brestovcu...

Sljemenska je utrka tek završena, Ivica je peti put zaredom izborio mjesto na pobjedničkom postolju, a zagrebački gradonačelnik već razmišlja o novom oplemenjivanju Zagrebačke gore, stvaranju novih sadržaja, gradnji, skupim projektima...

Tri ključna faktora

- Tri su stvari koje bi na Sljemenu trebalo napraviti. Prva je "socijalizirati" Sljeme i dovesti gore Zagrepčane. Ucrtavanje vodospreme u prostorni plan Medvednice jedna je od tih stvari. Druga je gradnja žičare, s međustanicom na Brestovcu, gdje bi se sagradio sportski centar, kako naši skijaši ne bi trebali više na pripreme ići u Sloveniju, već bi mogli vježbati doma. Treća je stvar da trebamo u prostorni plan ucrtati i Snježnu kuću kao spomen Ivici, Janici i Gipsu Kosteliću. Mislim da su oni to zaslužili svojim planetarnim uspjehom - kazao je Milan Bandić nakon završetka zimske groznice na Sljemenu.

A da su sportski centar, žičara i memorijalni centar najsportskije obitelji u nas neophodni za potpunu revitalizaciju Sljemena složio se i pročelnik Gradskog ureda za izgradnju Davor Jelavić.

- Žičara je neophodna i treba se graditi što prije. Dom obitelji Kostelić na Sljemenu je važan i dobrodošao, samo novca trenutačno nema, to se treba staviti u plan dužeg razvoja. A u strateškom planiranju sportski je centar na Brestovcu predviđen jer ne želimo da naši sportaši idu na pripreme izvan države. Smijali su mu se (Bandiću, nap. a.) mnogi kada je definirao gradnju skijališta. Napravili smo skijalište u kojem uživaju gledatelji i natjecatelji, a komentari su pozitivni - kaže Jelavić.

Otvoren je prema novostima i predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Miho Glavić:

Savez nema novca

- Obitelj Kostelić zaslužuje spomen-dom, pogotovu kada Gips kaže da im treba cijela prostorija za sve medalje, pobjede u Svjetskom kupu... Trebalo bi to obilježiti u čast i slavu hrvatskog sporta. Međutim, HSS za to novca nema jer sve troši na održavanje zimskog sporta koji je često u neravnopravnom položaju u odnosu na druge sportove.

Ključne riječi

Komentara 32

JA
james49
10:40 07.01.2012.

Vratiti žičaru kakva je bila, jer dok vi razmišljate, sve se raspada i neće služiti ničemu dok se vi domislite!

DR
dragover
11:10 07.01.2012.

Treba gradu žičara skijalište neka godišnje u zagrebu ostane 10% para koja odu preko gane za skijanje za par godina sve investicije će biti isplaćene. Svi govore koliko koštaju trke na sljemenu a nitko kolikon zarade hoteljeri ,trgovine ,restorani. O tome se šuti da ne dođe porezna ,ma volimo više varati nego biti pošteni građani kojima je stalo do domovine.

NO
Novinar
12:03 07.01.2012.

I ja se pitam s kojim novcima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije