Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blokada zagreba

Bandić na Linića ide s dvije sudske tužbe?

'19.08.2012., Zagreb - Milan Bandic pustio je u promet Aveniju Veceslava Holjevca na potezu od KD Lisinski do Nacionalne sveucilisne knjiznice koji je bio zatvoren zbog radova na izgradnji pothodnika
Borna Filić/PIXSELL
18.10.2012.
u 19:17

Spreman sam braniti naš novac sve do Strasbourga, poručuje gradonačelnik Milan Bandić

Grad Zagreb će ovih dana poslati Ministarstvu financija dopis u kojem će tražiti isplatu 205 milijuna kuna što ih je od 2007. uplatio u državni proračun, a – kako kaže gradonačelnik Milan Bandić – nije morao.

– Uvjeren sam da smo u pravu, jer da nismo, oni ne bi ni odustali od blokade našeg računa pa sam spreman braniti naš novac sve do Strasbourga – ponovio je Bandić.

>> Bandić i Kojić godinama gomilali dug iako su ih revizori opominjali

Dopis je tek prvi korak, jer ako ga Ministarstvo odbije, što se može očekivati, Grad će pokrenuti tužbu pri Upravnom sudu. Stoga se može očekivati da će se uskoro ondje naći dvije tužbe Grada protiv Linićeva ministarstva. Prema prvoj, Grad Zagreb mora braniti pravo na 337 milijuna kuna, koliko Ministarstvo od njih potražuje, a prema drugoj, Grad će ih tužiti i tražiti već uplaćenih 205 milijuna.

U Gradu su rekli da su od početka spora tražili da konačnu odluku čiji je novac donese sud te da s čvrstim argumentima ondje odlaze braniti svoje stavove, a ako izgube, kažu da su spremni podmiriti svoje obveze. I u Gradu i Ministarstvu kazali su da se borba prenosi na sud te da do završetka postupka neće više iznositi informacije o slučaju u javnost. Podsjetimo, pročelnik gradskog Ureda za financije Slavko Kojić već je bio objasnio da je riječ o sredstvima koja su ostvarena putem poreza na dohodak koji zakonom iz 2007. godine ostaje lokalnim jedinicama. Kazao je i da u skladu s time Ministarstvo bez pravnih temelja traži novac.

– Minimalni je standard za decentralizirane funkcije (školstvo, zdravstvo, socijalnu skrb i vatrogastvo) koji je država pripisala za 2012. godini 349 milijuna kuna, a mi smo sva 533 prihoda potrošili za što je i namijenjeno te država od nas traži razliku od 184 milijuna – objasnio je Kojić.

Komentara 7

AM
amato
21:24 18.10.2012.

Prevariti državu kod nas Hrvata je uspjeh i za pohvalu. S jedne strane se kunemo u Državu, držimo desnu ruku na srcu, kad se svira Lijepa naša, a s druge strane samo gledamo kako da ju opljačkamo i de facto uništimo. E sad kako vjerovati bilo kojem Hrvatu kad je novac u pitanju. To je jednostavno nemoguće.

VI
Vito
08:28 19.10.2012.

Spreman sam braniti naš novac Ne piše novac stanovnika Zagreba prisvaja ga, iako nije njegov Očito je za psihijatrijsko vještačenje To mu može biti olakotna okolnost kod donošenja presude o dužini zatvora

VE
Vexans
20:07 18.10.2012.

Mislim da su se svim Hrvatima ti "visoki" magovi i velike glavonje,koje barataju s milijardama kuna kao prosjećan Hrvat s 10 kuna,i to ne svojim kunama nego od nas poreznih obveznika,popeli na vrh glave !Ima razlike,npr. :gradonačelnik..dr.riječi i galame,vrhunski manipulator masama(1:1 je jadan,vidjeli smo ga u predsjedničkoj kampanji!) ,zna perfektno izvrtat istinu..npr sada:Kaže..uvjeren sam da smo u pravu(normalno..da SAM u pravu),jer da nismo (da NISAM),oni ne bi odustali od blokade našeg računa! Neistina!Nije Ministarstvo financija odustalo od blokade Grada nego je to privremena Odluka Upravnog suda.Usput,tko priželjkuje kaos u gradu?Ima tog još..ko slavonskih kobasica. Ali i druga strana,Ministarstvo financija nije baš pokazalo kometentnost ni čvrstoću!Zašto su svugdje njihova Rješenja mandatna,ex-press a kod g. bandićevog dvorišta opa-stani?Bilo bi grozno da se te dvije adrese mogu pogađati oko poreza.Gdje bi nas to dovelo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije