Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne prestaje lobirati

Bandić na Facebooku traži nagradu za Dinamo

dinamo - bandic
arhiva VL
25.05.2012.
u 12:22

Najveći promotori hrvatske države upravo su sportaši i zato treba nagradu Grada Zagreba uručiti Dinamu, pravdao je na Facebooku svoj izbor Bandić nakon što ga je Skupština odbila.

Nakon što nije prošao gradonačelnikov prijedlog da se nagrada Grada Zagreba dodijeli nogometnom klubu Dinamo, Milan Bandić na svojoj je Facebook-stranici objavio pismo podrške prijedlogu za dodjelu nagrade, koje je prije odbijanja uputio Skupštini. Odbijanje prijedloga razbjesnilo je gradonačelnika na jučerašnjoj sjednici Skupštine. Takav rasplet ocijenio je kao ''najveću glupost koja je učinjena u ovom mandatu'', a glavnim krivcem drži predsjednika Skupštine Davora Bernardića.

U pismu, pak, objašnjava zašto je predložio upravo Dinamo pa je tako opisao cijelu njegovu povijest, otkako je osnovan u travnju 1911. Potaknula ga je, piše, stoljetna tradicija postojanja nogometnog kluba, duga sportska i društvena povijest u kojoj je Dinamo osvojio 46 titula, od toga 23 nacionalna prvenstva, 18 kupova, 4 superkupa.

– Osim toga, jedini je to hrvatski klub koji je osvojio Europski kup velesajamskih gradova – datum koji će zlatnim slovima biti upisan u povijest hrvatskog nogometa: 6. rujna 1967. – piše Bandić. Također, jasno je, naglašava, da su najveći promotori hrvatske države upravo sportaši.

Komentara 2

CH
chemica
12:49 25.05.2012.

Drugu iz opštenarodne odbrane se pogoršalo. Ponavlja njofrine dukokoumne misli jer nije u stanju smisliti išta pametnije. Kakav kup velesajamskih gradova ga spopao? Tko se toga sjeća? Datum koji će zlatnim slovima biti upisan...gdje? Koga više zaboli za nekakve davno zaboravljene trofeje. Aktualna sramota s Mamićem na čelu Dinama uništava svaku lijepu uspomenu na Dinamo. Ostali su samo jad i čemer. Mamić i Bandić. Rođe i zemljaci. To je Zagreb? Da, takav bi bio da su ga uspjeli osvojiti Turci.

DI
dinamomax
09:12 28.05.2012.

Turci su usli na mala vrata ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije