Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO

Bandić na čelu HAVK-a Mladost: Spasit ćemo žapce kao Cibonu

'26.08.2013., Zagreb - Konferencija za novinare HAVK Mladost na kojoj je predstavljen novi predsjednik kluba, te je najavljen program restruktuiranja i sanacije kluba i najavljena su nova pojacanja za
'Igor Kralj/PIXSELL'
27.08.2013.
u 10:00

- Bio sam odlučio da nikad ne budem na čelu nekog kluba, u Dinamu sam samo počasni predsjednik, ali kad je u pitanju Mladost morao sam prekršiti to pravilo.

Najtrofejniji vaterpolski klub na svijetu, zagrebačka Mladost, od jučer ponovno ima predsjednika. I to jakog, najjačeg, te se dužnosti prihvatio sam zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Na posljednjoj sjednici Skupštine kluba (nakon ostavke Luke Miličića) odlučeno je da će mjesto predsjednika ostati upražnjeno i biti sačuvano za predstavnika glavnog sponzora. Sad je jasno da će glavni sponzor žabaca, budući da drugih nema, biti Grad Zagreb.

Slijedom takve odluke Skupštine, ona se nije morala ponovno sastajati, nego je Bandić izabran za predsjednika na sjednici Upravnog odbora. Dr. Boris Labar bit će zamjenik predsjednika, Tomislav Družak direktor a Boško Lozica sportski direktor kluba.

Cibona bila u većem dreku

- Bio sam odlučio da nikad ne budem na čelu nekog kluba, u Dinamu sam samo počasni predsjednik, ali kad je u pitanju Mladost morao sam prekršiti to pravilo. Isprva sam tražio od Slavka Kojića, kojega znam 35 godina, da preuzme čelništvo, ali on mi je rekao "ne bih to ja, složena je situacija". Tad sam shvatio da je vrag odnio šalu i da se tog posla moram prihvatiti sam. Ali samo na šest mjeseci. A pomoći će i Kojić, Lovrić, Ljubičić, Amelia Tomašević... Svi ćemo upregnuti svoje snage da vratimo Mladost na stare staze slave - kazao je Bandić.

Ne plaši li se Bandić da će ga optužiti da Mladosti pogoduje više nego drugima?

- Bojim se samo svoje matere i dragog Boga - odgovorio je. - Račune polažem samo Zagrepčanima, a oni će razumjeti o čemu se ovdje radi. Cibona je prije tri godine bila u tri puta većem dreku pa smo je izvukli, izvući ćemo i Mladost.

A to neće biti lako. Klub je, izvjestio je direktor Družak, u minusu od skoro 18 milijuna kuna, od čega se 11 milijuna duguje igračima. Očekuje se da bi oni u predstečajnoj nagodbi smanjili svoja potraživanja (na šest), pa bi ukupan dug iznosio oko devet milijuna i on bi se otplatio u sljedeće četiri godine, 2,300.000 kuna godišnje.

Za sport, a ne za luksuz

Iskoristili smo priliku da gradonačelnika upitamo kako kani provesti najavljeno smanjenje broja zaposlenika u ZŠS-u sa 107 na 25.

- U skladu sa procedurom i zakonom. Nisam pravnik da bih vam to znao reći, ali situacija u kojoj se skoro pola gradskog novca za sport troši na plaće je neodrživa. Ove su godine Mladost zakinuli za 1,300.000 kuna. Jednom se mora podvući crta. Rasprostrli su se na 3000 kvadrata, na svakoga dođe po 40, zakupili 30 parkirnih mjesta u garaži, pa to ni Rockefeller ne bi izdržao. Bit će manje za takav luksuz a više za sport - reče Bandić, a na upit znači li to da će ZŠS u stečaj, samo je ponovio da nije pravnik i da će se poštovati zakon.

>>Bandić će do kraja godine biti predsjednik Mladosti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije