Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradska skupština

Bandić mora oporbi položiti račune Grada

U Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma održan nastavak 34. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
26.06.2020.
u 10:47

Dvije su to točke koje je predložila skupštinska oporba, a prošle su u jučerašnjem nastavku 34. sjednice. Većinom glasova prihvaćen je i zaključak o hitnoj isplati sredstava za javne potrebe u kulturi te pokrivanje troškova najma i prostora za rad nezavisnoj sceni nakon što je na jednoj od prethodnih sjednica stavljen izvan snage.

Oporbenim će vijećnicima gradonačelnik Milan Bandić morati dati detaljno izvješće o stanju gradskih financija. A obvezan je dostaviti i sve ugovore i svu dokumentaciju dosad obavljenih plaćanja izvođačima i svim drugim suradnicima vezanima uz rekonstrukciju kazališta Gavella. Dvije su to točke koje je predložila skupštinska oporba, a prošle su u jučerašnjem nastavku 34. sjednice. Većinom glasova prihvaćen je i zaključak o hitnoj isplati sredstava za javne potrebe u kulturi te pokrivanje troškova najma i prostora za rad nezavisnoj sceni nakon što je na jednoj od prethodnih sjednica stavljen izvan snage. Ipak, nije sve što su predložili oporbi prošlo. Odbačen je prijedlog Marka Torjanca da na izvršnoj funkciji u gradskim ustanovama ne mogu biti oni protiv kojih se vodi kazneni postupak.

– Poput budućeg ravnatelja Komedije, što je još jedna točka dnevnog reda, koji ima potvrđenu optužnicu u aferi Bundekfest – branio je svoj prijedlog Torjanac, dok su iz gradske uprave tvrdili da se ne može nekome oduzeti pravo da obavlja funkciju dokle god nema pravomoćne presude.

Sjednica Skupštine nastavlja se u četvrtak, a preostalo je još 20 točaka dnevnog reda. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije