Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdan Velike Gospe

Bandić molio na Stenjevcu, Bernardić došao u Mariju Bistricu

bandic
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
15.08.2012.
u 13:35

U jednom trenutku, očito pritisnut svojim gustim rasporedom i manjkom odmora, gradonačelnik je i zijevnuo tijekom mise.

Prvi čovjek najvećeg hrvatskog grada - gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sudjelovao je tijekom prijepodneva, na poziv župnika Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, u proslavi svetkovine Velike Gospe u stenjevačkom Gospinom parku. U jednom trenutku, očito pritisnut svojim gustim rasporedom i manjkom odmora, gradonačelnik je i zijevnuo tijekom mise.

Za razliku od Bandića, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine, saborski zastupnik i šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić otišao je u Mariju Bistricu na misu u hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke.

Svečanu misu na blagdan Velike Gospe u Mariji Bistrici predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Ključne riječi

Komentara 10

BL
Blizanac
15:28 15.08.2012.

I tako se Bandić morao suočiti s pozivom propovjednika, studentskog kapelana Mr. sc. don Damira Stojića, povratnika iz Kanade koji još nije naučio hrvatski, ali koji poziva vjernike da slijede primjer branitelja koji su obranili hrvatske granice i da see bore protiv vlasti i vrhovništva! Don Damir je posebnu piruetu izveo u svom ekspertnom području lamentacijama o "teologiji tijela" izazvavši podsmjeh mladih... Doista ne znam što je kardinalu Bozaniću i vodstvu Crkve u Hrvata kad na jednoj tako osjetljivoj dužnosti kao što je studentski kapelan drže čovjeka koji ne može bez politizacije i otvorenog rogoborenja protiv vlasti. Jest da se vladajućima može štošta predbaciti i prigovoriti, ali pozivati narod na borbi protiv nje kao što se borilo za granice... neumjesno je i zlonamjerno! Što je don Damir pričao minulih godina kad su n avlasti bili ljudi koji su krali, pljačkali, upropaštavali...? Šutio je. Pa neka šuti i sada i neka ne onečišćuje svetost blagdana svojim širenjem mržnje i netrpeljivosti pod krinkom vjere i ljubavi.

LI
Livi
15:56 15.08.2012.

Uh, kako ovaj Bernardic mora biti "bolestan"! Toliko ce izgubiti glasova ovih danasnjih forumasa koji su se okomili na hodocasnicka slavlja Hrvata u Marijina svetista. Ili je po srijedi jedna direktiva iz Partije: ti idi tamo i slusaj sto "popovi" govore, da ih mozemo izvesti pred sud. Druga bi varijanta mogla biti: pravimo se da i u nasim redovima ima vjernika, a mi donosimo jednoglasno sve zakone koji se kose sa zakonima vjere i morala.

SB
sbb
15:06 15.08.2012.

Bernardicu mora da je stisnuo cvarak od straha od izbora, kad se je "spustio na nivo vjernika" da pokupi koji glasacki listic... zaista pateticno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije