Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
folka na nogama

Bandić ljutitim građanima: Zašto ste na mene svi tako nabrijani?

folka (1)
Foto: Dalibor Puklavec/PIXSELL
1/3
08.03.2013.
u 09:04

Sportsko-rekreacijski centar Islamske zajednice predviđa nogometno igralište i teniske terene

Zašto ste tako nabrijani na mene? – upitao je Milan Bandić ogorčene stanare Folnegovićeva naselja na zboru građana Mjesnog odbora. Zbor je sazvan jer su se građani pobunili protiv gradnje sportsko-rekreacijskog centra Islamske zajednice u sklopu kompleksa NUR Borovje. Ogorčila ih je mogućnost da ostanu bez dječjeg igrališta i zelena površina. Ljutnja građana iznenadila je gradonačelnika koji im je netom prije početka okupljanja u Osnovnoj školi Lovre pl. Matačića podijelio, kako je rekao, novo rješenje problema.

– NUR ima lokacijsku dozvolu za svoj dio. Mjesni odbor Folnegovićevog naselja dao je za to suglasnost. Nadalje, Mjesni odbor Folnegovićevo naselje ima svoje igralište kako je i bilo dogovoreno – rješenje je Milana Bandića.

Politička sila

Iako je trebalo, to baš i nije umirilo gnjevne stanare. 

– Ovaj skup simbolično je sazvan u vrijeme prikazivanja serije “Sila”, nad građanima Folke također se primjenjuje sila, ali ona politička. NUR-ovo igralište nalazi se na Folki, a sve što mi želimo jest da nam se ostavi zelena površina. Islamska zajednica uzima nam naš “dnevni boravak”, zelenu površinu – poručio je Bandiću i predsjedniku mjesnog odbora Slobodanu Jurkoviću jedan od revoltiranih građana.

– Ne pozivajte na rušenje džamije i spomenika. Nećete me preplašiti galamom, nitko vas neće oštetiti niti uzeti vašu zelenu površinu. Sve je u dogovorenim granicama, sve vam piše u papirima koje ste dobili – poručio je Bandić građanima i ispričao im se jer im je kasno podijelio rješenje problema. Nakon tih riječi stanari su gradonačelnika ispratili – pljeskom, jer prema novom rješenju igralište i zelena površina su sigurni. Što se tiče gradnje sportsko-rekreacijskog centra u prvoj fazi NUR-a Borovje gradilo bi se novo nogometno igralište sa zaštitnom ogradom, tri teniska terena, parkiralište, tribine za 500 gledatelja i interna prometnica.

I svi zadovoljni

– Dobili smo rješenje na obostrano zadovoljstvo. Naša gradnja se nastavlja kako smo planirali. Mi se sa centrom širimo prema istoku, a Folka je na zapadu. Ostajemo tolerantni susjedi, zadovoljni svi – zaključio je Mirsad Srebrniković, predstavnik islamske zajednice.

Komentara 2

DW
dr.who
10:46 08.03.2013.

A da se nađe rješenje i po pitanju "limenki" prije nego što se raspadnu?

OB
-obrisani-
19:13 09.03.2013.

Milane, pa zar ne vidiš da si svima dozlogrdio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije