Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najbliži suradnici

Bandić imenovao pročelnike: Ovo su novi šefovi Zagreba

'05.08.2013., Zagreb - Grupa djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja otisla je na more u Veli Losinj. Djecu je ispratio Dinko Bilic. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
'Anto Magzan/PIXSELL'
10.09.2013.
u 08:50

Pet novih pročelnika na nove dužnosti izabrano je unutar gradske uprave i Holdinga, iz Ine stiže pomoć za fondove EU

Šest pročelnika, odnosno voditelja gradskih ureda ovih će dana preuzeti svoje nove dužnosti i tako postati najbliži suradnici gradonačelnika Milana Bandića. Najmlađi pročelnik Dinko Bilić preuzeo je najveći resor, gradski Ured za prostorno uređenje, naslijedivši Davora Jelavića. U Bandićevu ekipu iz Ine dolazi Jasminka Lukač koja će preuzeti Ured za imovinskopravne poslove, dok će brigu o gospodarstvu preuzeti sadašnja direktorica financija Zagrebačkog holdinga Mirka Jozić. Osim tri nova pročelnika u starim uredima, poznata su i tri voditelja novoosnovanih ureda. Brigu o braniteljima preuzet će Vesna Helfrih, o fondovima EU Jelena Ricov, a Ured za javnu nabavu vodit će Anica Tavra.

Napredovanje u službi

– Ured je golem i preuzimam veliku odgovornost. Posao sam shvatio ozbiljno i nadam se da ću opravdati povjerenje – kazao je 33-godišnji pročelnik Dinko Bilić. Protekle četiri godine bio je zamjenik Davora Jelavića zadužen za financijski dio poslovanja najvećeg gradskog ureda. Po zanimanju je magistar ekonomije, a u samu gradsku upravu došao je prije pet godina dobivši posao u istom uredu. Unutar uprave unaprijeđena je i Jasminka Lukač koja je bila voditeljica službe za zastupanje Grada u upravnim postupcima. Za njeno napredovanje još se čeka potvrda Ministarstva pravosuđa pa će uskoro preuzeti započeti posao na prodaji gradskih stanova i poslovnih prostora. Unapređenje u sustavu dobila je i Anica Tavra, a na mjesto pročelnice za javnu nabavu dolazi s mjesta zamjenice pročelnika Ureda gradonačelnika. Kako je donedavno Ured gradonačelnika vodio poslove javne nabave, njegovim izdvajanjem i Tavra je dobila unapređenje. Novi Ured za branitelje preuzela je Vesna Helfrih koja je i dosad vodila isti sektor, ali u Uredu za zdravstvo.

– Problemima branitelja bavim se od početka Domovinskog rata, prvo u MORH-u, a potom Ministarstvu branitelja pa zahvaljujem gradonačelniku na povjerenju – kazala je Helfrih.

80 tisuća branitelja

Istaknula je da u Zagrebu pravo na neki oblik pomoći ima oko 80 tisuća branitelja te da je očekuje dosta posla. Brigu o gospodarstvu Grada, a time i izravnu kontrolu nad Holdingom preuzet će pak bivša šefica financija gradske megatvrtke Mirka Jozić koja će dužnost preuzeti 1. listopada.

a Jedini je poznat budući direktor podružnica Zagrebačkog holdinga Ivan Tolić. Ujedno i član uprave Holdinga te nekadašnji direktor ZET-a, s obzirom na naklonost gradonačelnika Milana Bandića, čiji je savjetnik donedavno i bio, ponovno će na čelo te najproblematičnije podružnice koja svaku godinu završi u milijunskim gubicima. Podsjetimo, Tolić je ZET napustio sredinom 2010. godine sporazumnim raskidom ugovora, a do kraja te godine podružnica je bila u gubitku 282 milijuna kuna. Na računu će ga minus i dočekati, a u prvih pet mjeseci 2013. godine on iznosi 91 milijun kuna. Još 2006. godine Tolić je s čela Gredelja otišao u ZET, a i tu je tvrtku ostavio u minusu od 53 milijuna kuna. Nakon četiri godine u njega se ponovno vratio, a nakon odlaska Gredelja u stečaj 2012. godine postao je savjetnik gradonačelnika.

>>Bandić će u 'pametnoj sobi' vidjeti radi li se ili zabušava

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije