Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bandić i Dinamo dogovorili se oko izgradnje stadiona Maksimir, poznata lokacija

"Dogovoreno je da će Dinamo na svojoj Skupštini donijeti konačnu odluku sa jasnim smjernicama definiranim standardima FIFE i UEFE za izgradnju novog stadiona na mjestu današnjeg"
31. listopada 2019. u 18:10 74 komentara 18894 prikaza
Stadion Maksimir
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Na današnjem sastanku gradonačelnika Zagreba Milana Bandića s predstavnicima Dinama dogovoreno je da će novi stadion Maksimir biti izgrađen na mjestu današnjeg te da će konačnu odluku donijeti Dinamo na svojoj Skupštini, priopćio je grad.

Na pragu raja Donosimo koliko će Dinamo zaraditi iskoristi li u studenom povijesnu priliku

U priopćenju se navodi da je "zaključeno da se taj prostor sagledava kao kompleksna cjelina kroz urbanistički natječaj koji će riješiti pitanje nogometnog stadiona s pomoćnim terenima i atletskog stadiona te odgovarajuće infrastrukture".

"Dogovoreno je da će Dinamo na svojoj Skupštini donijeti konačnu odluku sa jasnim smjernicama definiranim standardima FIFE i UEFE za izgradnju novog stadiona na mjestu današnjeg. Definirano je također da bi se projekt novog stadiona gradio u partnerskom odnosu Grada i GNK Dinamo. Nakon odluke Skupštine Dinama može se krenuti u daljnje korake vezano za realizaciju ovoga povijesnog projekta iznimno važnoga za Dinamo – ikonu zagrebačkog sporta, važnog za grad Zagreb, njegovu sportsku memoriju, za sve Zagrepčane i ljubitelje sporta", stoji u priopćenju.

Sastanak je održan u Gradskoj upravi, a Dinamo je bio predvođen predsjednikom Mirkom Barišićem i predsjednicom Uprave Vlatkom Peras.

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
 • Avatar jocker-3
  jocker-3:

  To znači da će gradnja stadiona početi vjerojatno 2030.godine a završetak se očekuje u idućem stoljeću...

 • hegedus:

  Mislim da je ovo greška. Danas se stadioni grade na rubovima grada, da bude lakši pristup velikom broju vozila, da ne trpi promet u gradu, da se navijačke skupine maknu iz centra, da se s aerodroma stigne čim prije...Stadion izvan ... prikaži još! grada bio bi i odličan trening kamp ne samo našoj repki, a s ovim stadionom na istom mjestu sve će biti još gore jer će samo radovi na njemu trajati godinama, i mogu misliti kakve će gužve i prometna rješenja biti kad sve krene. Ako je za običan rotor bilo toliko pretumbacija u prometu, kako će tek ovo izgledati...

 • nik83:

  Što će Zagrebu još jedan stadion? Od 2004. do danas izgrađeno ih je 15, od toga čak 13 u Maksimiru. Toliko ih nema ni u Londonu.