Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Održan sastanak

Bandić i Dinamo dogovorili se oko izgradnje stadiona Maksimir, poznata lokacija

Stadion Maksimir
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/3
31.10.2019.
u 18:10

"Dogovoreno je da će Dinamo na svojoj Skupštini donijeti konačnu odluku sa jasnim smjernicama definiranim standardima FIFE i UEFE za izgradnju novog stadiona na mjestu današnjeg"

Na današnjem sastanku gradonačelnika Zagreba Milana Bandića s predstavnicima Dinama dogovoreno je da će novi stadion Maksimir biti izgrađen na mjestu današnjeg te da će konačnu odluku donijeti Dinamo na svojoj Skupštini, priopćio je grad.

U priopćenju se navodi da je "zaključeno da se taj prostor sagledava kao kompleksna cjelina kroz urbanistički natječaj koji će riješiti pitanje nogometnog stadiona s pomoćnim terenima i atletskog stadiona te odgovarajuće infrastrukture".

"Dogovoreno je da će Dinamo na svojoj Skupštini donijeti konačnu odluku sa jasnim smjernicama definiranim standardima FIFE i UEFE za izgradnju novog stadiona na mjestu današnjeg. Definirano je također da bi se projekt novog stadiona gradio u partnerskom odnosu Grada i GNK Dinamo. Nakon odluke Skupštine Dinama može se krenuti u daljnje korake vezano za realizaciju ovoga povijesnog projekta iznimno važnoga za Dinamo – ikonu zagrebačkog sporta, važnog za grad Zagreb, njegovu sportsku memoriju, za sve Zagrepčane i ljubitelje sporta", stoji u priopćenju.

Sastanak je održan u Gradskoj upravi, a Dinamo je bio predvođen predsjednikom Mirkom Barišićem i predsjednicom Uprave Vlatkom Peras.

Komentara 71

Avatar jocker-3
jocker-3
18:23 31.10.2019.

To znači da će gradnja stadiona početi vjerojatno 2030.godine a završetak se očekuje u idućem stoljeću...

DU
Deleted user
19:12 31.10.2019.

Mislim da je ovo greška. Danas se stadioni grade na rubovima grada, da bude lakši pristup velikom broju vozila, da ne trpi promet u gradu, da se navijačke skupine maknu iz centra, da se s aerodroma stigne čim prije...Stadion izvan grada bio bi i odličan trening kamp ne samo našoj repki, a s ovim stadionom na istom mjestu sve će biti još gore jer će samo radovi na njemu trajati godinama, i mogu misliti kakve će gužve i prometna rješenja biti kad sve krene. Ako je za običan rotor bilo toliko pretumbacija u prometu, kako će tek ovo izgledati...

NI
nik83
19:11 31.10.2019.

Što će Zagrebu još jedan stadion? Od 2004. do danas izgrađeno ih je 15, od toga čak 13 u Maksimiru. Toliko ih nema ni u Londonu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije