Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bandić Horvatinčiću daje javne dvorane u Centru Cvjetni

Za dvije dvorane u centru, a koje bi Hoto iznajmio za dućane i kafiće, Grad bi dobio dvorane u Gundulićevoj 5 koje se tek trebaju sagraditi
23. kolovoza 2013. u 19:00 0 komentara 9 prikaza
'26.09.2012., Zagreb - Nocni shopping i snizenja po ducanima privukli su kupce u centar grada. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Foto: 'Igor Kralj/PIXSELL'

Kako Grad Zagreb već dvije godine nije pokazao želju da za kulturne i javne manifestacije iskoristi dvije dvorane u Centru Cvjetni, njegov vlasnik Tomislav Horvatinčić ponovno traži od gradonačelnika i Gradske skupštine da mu ih prepuste kako bi ih on iznajmio ugostiteljima i trgovcima.

Dvorane na tržište

Na taj bi način Grad ostao bez jedne prostorije u podrumu od 600 metara i jedne u prizemlju centra od 200 četvornih metara na koje prema ugovoru ima pravo. Naime, upravo zbog njih cijeli Centar je proglašen od posebnog javnog interesa za Zagrepčane pa je dopuštena i gradnja ulaza u podzemnu garažu iz pješačke površine u Varšavskoj ulici. Horvatinčić Gradu, za razliku od prošle godine kada je za iste dvorane nudio novac, kao kompenzaciju nudi gradnju novih dviju dvorana u podrumu zgrade u Gundulićevoj broj 5, i to jednoga dana kada se projekt dovrši u cijelosti. Prema ponudi Hoto grupe koju je gradonačelnik Milan Bandić prihvatio i poslao u Gradsku skupštinu na izglasavanje na sjednici 29. kolovoza, Hoto bi dvorane preuzeo odmah, a nigdje nije definiran rok do kada moraju Gradu dati nove dvorane. Obvezuju se tek da će u roku od četiri godine nakon što im Grad preda dvorane i nakon što dobiju dozvole za obavljanje ugostiteljskih i trgovačkih djelatnosti u njima, započeti iseljavanje dvorišne zgrade u Gundulićevoj 5/1 gdje se nalazi Stomatološki fakultet.

Upravo je ta zgrada Horvatinčiću najveća zapreka da dovrši projekt. Iz Hota navode da će u slučaju da ne uspiju iseliti fakultet, Gradu isplatiti u novcu 4,3 milijuna kuna za veću dvoranu te 1,4 milijuna za manju dvoranu.

Prevarili građane

Sličan prijedlog Gradska skupština odbacila je u veljači prošle godine kada je Hoto Gradu nudio u zamjenu za dvorane otpis potraživanja od 6,2 milijuna kuna.

– Ako Skupština prihvati ovaj prijedlog, od javnog interesa unutar Centra neće ostati ništa. Upravo to dokazuje da smo bili u pravu kada smo u startu kritizirali projekt i tvrdili da je priča o javnom interesu samo maska za gradnju Centra i garaže – kazala je aktivistica Vera Šimek Petrinjak.

>>Centar Cvjetni: Stan od 25 mil. kn kupio je poduzetnik Ratko Tudorić

Odluka u skupštini Bez rokova je

Odluka u skupštini

Bez rokova je nedopustiva zamjena, a prodaja još manje

Službeni stav Gradska skupština iskazat će na sjednici, no doznajemo da većina Bandićevih tihih saveznika nije za to.

– Osnovna zamjerka je što Hoto nema nikakve rokove, što je nedopustivo. Nije prihvatljivo ni uzeti novac jer onda cijeli Cvjetni gubi javni interes pa bi gradska garnitura pogazila ono što je zastupala za vrijeme gradnje – kazali su nam iz Skupštine.

Hrana
Mood food
Hrana za dobro raspoloženje: Doznajte što bi trebalo jesti da se osjećate sretnije

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.