Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žestoko na skupštini

Bandić: Dosta je revolucije, ustaša i partizana!

Gradska skupština
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/2
10.09.2015.
u 12:32

Na aktualnom satu Gradske skupštine gradonačelnik se "pofajtao" sa zastupnikom HDZ-a koji ga je prozvao zašto u Zagrebu nema spomen mjesta sjećanja na žrtve totalitarizma

Mlakom raspravom na aktualnom satu počela je današnja sjednica Gradske skupštine, a gradonačelnika Milana Bandića tek je uzrujao zastupnik Zoran Piličić (HDZ) prozivajući ga da nije na sastanak primio političke zatvorenike koji su mu poslali zahtjev prije pola godine ističući da bi trebalo napraviti spomen mjesto sjećanja na žrtve totalitarizma pozivajući gradonačelnika da organizira posjet Hudoj jami.

- Ne znam s kojim ste političkim zatvorenicima vi bili. Ja sam s tim ljudima svaki dan. I znate li da imamo dva kluba političkih zatvorenika. Nas troje Hrvata imamo četiri stranke. Imaju najljepši prostor na Krešimircu, dat ću im još prostora, otići ću s njima na kraj svijeta. I kako ti znaš da nisam bio u Hudoj jami. Dosta je revolucije, ustaša i partizana! Meni su dva strica završila na Bleiburgu, dva na Sutjesci, što bih ja trebao biti?! Budimo čovjek, to nam je zadaća – kazao je Bandić.

Nenad Livun (SDP) prozvao ga je da pješački most preko Miramarske, takozvani Most zaljubljenih, nema funkciju jer se broj posjetitelja u Botanički vrt nije povećao te da bi trebao raditi na prioritetnim stvarima. Bandić mu je poručio da prodaje jeftinu plitku političku priču i da bi kao mladi zastupnik trebao „pikati“ gradonačelnika konkretnim problemima građana.

- Nemojte mi govoriti o prioritetima, nemojte podcjenjivati ljude, dali su mi peti mandat. Mogu umrijeti kad napravim još četiri fontane, a neki će napraviti harakiri. Ja sam gradonačelnik europskog Zagreba i Zagreb je socijalno najodgovornija europska metropola i vi ste za to dizali ruke. Mi nijednu točku nismo ukinuli za vrijeme krize, još smo povećali – poručio je gradonačelnik.

Predsjednik Skupštine Darinko Kosor na konferenciji za medije istaknuo je da je današnja najvažnija točka o kojoj će zastupnici raspravljati Generalni urbanistički plan Sesveta te da su gradonačelnik i Klub HDZ-HSP AS-BUZ prihvatili prijedlog njegovog kluba (HSLS-HSS) da vlasnici privatnih parcela koje imaju društvenu namjenu do kraja iduće godine budu obeštećeni.

- Ovaj se GUP čeka pet godina i njime ćemo riješiti niz poduzetničkih aktivnosti koje su investitori čekali i legalizacije kuća. Bit će prihvaćen naš zaključak da Grad otkupi zemljišta od stotinjak obitelji koje imaju parcele na kojima su predviđeni javni sadržaji ili da se ta društvena namjena vrati u stambenu ili mješovitu namjenu – objasnio je Kosor.

Komentara 42

DU
Deleted user
13:39 10.09.2015.

Di je Bandić bio 91.godine?

OL
olrajt
13:06 10.09.2015.

..druže Bandić!....polako, smirite !...ustaše smo odavna riješili ali komuniste nismo !.....njih treba riješiti pa će onda biti dosta i jednih i drugih!

ĆA
ćaćaća
12:53 10.09.2015.

sad je banditiću dosta..ali nije mu smetalo da se nazivalo sve ustašama koji su njegovoj partiji stajali na putu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije