Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GSK Jabuka dužna Gradu 130.000 kuna

Bandić: Damo ljudima prostor za obogaćenje kulturne scene, a oni ga pretvore u birtiju i cirkus

klub Jabuka
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
20.12.2016.
u 11:46

Na Trgovačkom sudu u Karlovcu vodi se spor za iseljenje 'dotične gospode koja su uzurpirala prostor i koriste ga protupravno, a ne gašenju Jabuke, rekao je gradonačelnik Bandić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je prije aktualnog sata sjednice zagrebačke Gradske skupštine na SDP-ov prijedlog da se na dnevni red uvrsti rasprava o stanju poznatog zagrebačkog Glazbenog kluba Jabuka, rekao da je taj klub dužan Gradu 130.000 kuna, ustvrdivši da će funkcionirati bolje kada dobije novog vlasnika.

Prijedlog da se ta točka uvrsti u dnevni red je odbačen, a zagrebački gradonačelnik rekao je da se taj prostor od 2002. koristi protupravno te da njegovi vlasnici duguju Gradu 130.000 kuna. Kazao je da se na Trgovačkom sudu u Karlovcu vodi spor za iseljenje "dotične gospode koja su uzurpirala prostor i koriste ga protupravno, a ne gašenju Jabuke".

Damo ljudima prostor za obogaćenje kulturne scene, a oni ga pretvore u birtiju i cirkus

"Idemo 'bona fide', damo ljudima da potpišu i koriste prostor kako bi obogatili kulturnu scenu grada, a ljudi to pretvore u birtiju i cirkus i još ne izvršavaju svoje obaveze prema Gradu. Nitko ne gasi Jabuku niti je ugrožena. Gospoda koja je dobila da koristi taj kultni klub je zlorabila bona fide odnos grada prema tome", dodao je Bandić.

Dodao je da je dao nalog za iseljenje, poručivši da će oni koji budu htjeli poštivati pravila igre na natječaju, dobiti taj prostor te da će Jabuka živjeti bolje i dalje.

"Jabuka je u vlasništvu Grada. Dvorište o kojem je riječ je u vlasništvu škole. Gospoda su uzurpirala prostor i napravila mimo papira Grada tu terasu i još to ne plaćaju. Potpisali smo svima 300 kuna mjesečno, 6000 kuna poslije kad je otvorena terasa, no nikad se nisu odazvali to platiti", istaknuo je.

S dnevnog reda sjednice Skupštine skinut je prijedlog odluke o izmjeni Odluke o naknadi predsjednicima, potpredsjednicima i članovima vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora. Natječaj za dozvole za autotaksi prijevoz raspisat će se kad se riješe tehničke stvari.

HDZ-ov gradski zastupnik Mario Župan tijekom aktualnog sata upitao je gradonačelnika kada će biti raspisan natječaj za dozvole i nove koncesije za autotaksi prijevoz, s obzirom da su zastupnici odluku o ukidanju moratorija na dozvole usvojili prije dva mjeseca.

Bandić je rekao da postoje dvije tehničke stvari koje je potrebno riješiti te da će natječaj, ako bude riješene, biti raspisan odmah iza Nove godine.

"Moramo dobiti predstavnika Skupštine te iz resornog ministarstva u Povjerenstvu za dodjelu dozvola. Čim to dobijemo, natječaj ide. Imamo deset dana do Nove godine i onda idemo raditi taj posao. Inače je sve spremno", naglasio je.

Kranjčevićeva ulica bit će dovršena u svibnju iduće godine

Zagrebački gradonačelnik na pitanje SDP-ove gradske zastupnice Dijane Pavičić-Haniš najavio je da će Kranjčevićeva ulica biti dovršena u svibnju iduće godine, a da će radovi krenuti u ožujku . "Ali razlog što će tad biti dovršena nisu izbori", dodao je.

Pred gradskim zastupnicima na današnjoj sjednici je prijedlog zagrebačkog proračun za 2017. koji iznosi 7,5 milijardi kuna i za 200 milijuna kuna je veći u odnosu na prijedlog koji je bio na prvom čitanju na sjednici Gradske skupštine 1. prosinca, no većinom glasova zastupnika nije bio prihvaćen.

U konačnom prijedlogu proračuna prihvaćeni su amandmani HDZ-a, pa Bandić kaže da je to njihov zajednički proračun, čime je dao naslutiti da će proračun ipak dobiti potporu HDZ-ovih zastupnika na sjednici Gradske skupštine.

Pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić istaknuo je na konferenciji za novinare dan prije sjednice Skupštine da je na prvi prijedlog proračuna podneseno ukupno 14 amandmana, od kojih je dio prihvaćen, odnosno prihvaćeno je gotovo 200 milijuna kuna, dok je odbijeno negdje oko 5,6 milijuna kuna.

Većinu amandmana podnio je Klub gradskih zastupnika HDZ-HSP AS-BUZ, a prihvaćen je i dio amandmana SDP-a, gradskog zastupnika Darka Katuše, Savjeta mladih itd.   

Komentara 2

Avatar Merkwürdigliebe
Merkwürdigliebe
12:19 20.12.2016.

Birtija i cirkus vlada Zagrebom 16 godina, glavnim gradom ruralne kulture!

HR
Hrabraja
19:47 20.12.2016.

Bitno da sator na trgu nije birtija i cirkus

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije