Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bandić potvrdio – cijeli Zagreb postaje velika parkirališna zona

U roku od dva tjedna pojeftinit će parkiranje u garažama, a za mjesec dana trebale bi biti poznate i nove cijene karata u ZET-u
13. ožujka 2014. u 08:14 65 komentara 24620 prikaza
Parkiranje Zagreb
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Najprije će parkiranje pojeftiniti u gradskim garažama, i to u roku od dva tjedna, a poslije toga snizit će se cijene na ucrtanim zonama izvan garaža. Najavio je to gradonačelnik Milan Bandić, a potvrdio je i da će se zona naplate parkiranja proširiti na cijeli grad.

– Bit će osjetno jeftinije, i to na svim razinama. Dnevne, mjesečne i godišnje povlaštene karte u svim zonama, i u zoni 4 i 5, idu dolje jer mi kanimo cijeli grad pretvoriti u parkirališnu zonu u kojoj će se plaćati po simboličnim cijenama – kazao je gradonačelnik ne želeći specificirati novi cjenik.

Niže cijene odnose se na svih sedam garaža u gradu, a i cijena sata parkiranja bit će niža. Kako će se kontrolirati sustav naplate u cijelom gradu, gradonačelnik nije želio precizirati.
– Ovako će teret biti raspoređen ravnomjerno, bit će puno povoljnije, a građani puno zadovoljniji. Kako će se to napraviti, znat će se na vrijeme – kazao je Milan Bandić.

Milan Bandić | Autor : Goran Jakus/PIXSELL Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

U tijeku su i pregovori gradske uprave i Zagrebačkog holdinga o nižim cijenama javnog prijevoza, a one bi uskoro mogle biti poznate.
Očekujte rješenje o nižim cijenama javnog prijevoza od uprave Holdinga i direktora ZET-a. Dobili su zadaću i u roku od mjesec dana izaći će s tim prijedlogom – kazao je gradonačelnik.

Parkiranje Zagreb predlažite, komentirajte Parkiranje u Zagrebu: Više mjesta za nižu cijenu, ili jedinstvena cijena za cijeli grad? VW Passat Bandić RASTROŠNOST Gradonačelnik Bandić kupuje nova vozila za 8 milijuna kuna

Nedavno raspisani javni natječaj za kupnju 23 automobila, koje će koristiti zaposlenici grada, a čija je procijenjena vrijednost osam milijuna kuna, gradonačelnik će poništiti ako ne postigne nižu cijenu leasinga.
– Bit će iznenađenja. Natječaj traje do 15. travnja, a kada su u pitanju uštede i racionalizacije, prvi smo u Hrvatskoj. Ako leasing ne bude 20 posto jeftiniji nego što je to bio prije 4,5 godina, poništit ćemo ga – objasnio je Milan Bandić.

HGK
HGK
Do ključnih poslovnih informacija u samo par klikova mišem

A1 izdvaja za Vas

  • guc:

    Ajdemo malo racunati.Pise da se uvodi novih 50 000parkirnih mjesta,E pa ako bude samo 3 kune na sat to je150 000kuna na sat ukupno.Pa neka ta parkiralista budu zauzeta samo 10 sati dnevno/a hoce jer su ona pred zgradama u ... prikaži još! u kjojima stanujemo-i spavamo/to je 1,500.000 kuna dnevni.A kako godina ima 365 dana to je paknekih pola milijarde kuna godisnje.Pa neka moj racun bude upola los to je ipak jako jako puno.Koliko li auta moze on za te pare kupiti.A mi ga budaletine biramo i hvalimo kako je dobar-ma ko nebi bio dobar sa parama koje on crpi iz Zagreba.Nemojmo zaboraviti da je naveci porez-zvani prirez -upravo u Zagrebu-16 posto,I da nitko se ne buni pa ni poslodavci koji se bune kada se na za zdravstvo povecava izdvajanje za DVA indeksna poena.Da i taj dotepenec Bandic se hvali da je Bogom dan i najbolje sto se Zagrebu u njegovoj povijesti dogodili-i mi mu pljescemo.Bas smo mi neki,

  • spot_on:

    Znaci, svaki put kad se vracam doma iza 19h (a da ne govorim iza 22h) i vrtim se po kvartu 12 minuta da negdje nadem parking, znaci za to cu sad placat parking?! Kako je to lijepo!! Ja stvarno ne ... prikaži još! znam do kad ce ovaj narod imat strpljenja za svakodnevno j..... u mozak!!! Ja lagano vise nemam!

  • MARULO:

    Parkiranje u užem i širem centru grada plaća se u svrhu da se smanji dotok automobila i smanji gužva u tom dijelu grada. Parkiranje u podzemnim garažama plaća se, jer su izgradnju tih garaža uložena financijska sredstva i auto je ... prikaži još!e u toj garaži zaštićen od kiše, sunca i dok tamo boravi je i čuvan. Recite sada nama neukim građanima koji će razlog biti najavljeno plaćanje parkiranja automobila u svim dijelovima grada, pa čak i pred stambenim zgradama udaljenim od centra grada na primjer 6, 7 ili više kilometara. Najprije se najavljuje sniženje cijena parkiranja, da bi se građani lakše udobrovoljili na ovu farsu parkiranja po cijelom gradu. Naravno kada se taj naum provede u djelo, tj. kada će se parkiranje plaćati u cijelom gradu sa cijenama će se opet moći manipulirati, tj. podizati.