Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Bit će iznenađenja'

Bandić potvrdio – cijeli Zagreb postaje velika parkirališna zona

Parkiranje Zagreb
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
13.03.2014.
u 08:14

U roku od dva tjedna pojeftinit će parkiranje u garažama, a za mjesec dana trebale bi biti poznate i nove cijene karata u ZET-u

Najprije će parkiranje pojeftiniti u gradskim garažama, i to u roku od dva tjedna, a poslije toga snizit će se cijene na ucrtanim zonama izvan garaža. Najavio je to gradonačelnik Milan Bandić, a potvrdio je i da će se zona naplate parkiranja proširiti na cijeli grad.

– Bit će osjetno jeftinije, i to na svim razinama. Dnevne, mjesečne i godišnje povlaštene karte u svim zonama, i u zoni 4 i 5, idu dolje jer mi kanimo cijeli grad pretvoriti u parkirališnu zonu u kojoj će se plaćati po simboličnim cijenama – kazao je gradonačelnik ne želeći specificirati novi cjenik.

Niže cijene odnose se na svih sedam garaža u gradu, a i cijena sata parkiranja bit će niža. Kako će se kontrolirati sustav naplate u cijelom gradu, gradonačelnik nije želio precizirati.
– Ovako će teret biti raspoređen ravnomjerno, bit će puno povoljnije, a građani puno zadovoljniji. Kako će se to napraviti, znat će se na vrijeme – kazao je Milan Bandić.

Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

U tijeku su i pregovori gradske uprave i Zagrebačkog holdinga o nižim cijenama javnog prijevoza, a one bi uskoro mogle biti poznate.
Očekujte rješenje o nižim cijenama javnog prijevoza od uprave Holdinga i direktora ZET-a. Dobili su zadaću i u roku od mjesec dana izaći će s tim prijedlogom – kazao je gradonačelnik.

Nedavno raspisani javni natječaj za kupnju 23 automobila, koje će koristiti zaposlenici grada, a čija je procijenjena vrijednost osam milijuna kuna, gradonačelnik će poništiti ako ne postigne nižu cijenu leasinga.
– Bit će iznenađenja. Natječaj traje do 15. travnja, a kada su u pitanju uštede i racionalizacije, prvi smo u Hrvatskoj. Ako leasing ne bude 20 posto jeftiniji nego što je to bio prije 4,5 godina, poništit ćemo ga – objasnio je Milan Bandić.

Komentara 65

SO
spot_on
09:20 13.03.2014.

Znaci, svaki put kad se vracam doma iza 19h (a da ne govorim iza 22h) i vrtim se po kvartu 12 minuta da negdje nadem parking, znaci za to cu sad placat parking?! Kako je to lijepo!! Ja stvarno ne znam do kad ce ovaj narod imat strpljenja za svakodnevno j..... u mozak!!! Ja lagano vise nemam!

MA
MARULO
09:18 13.03.2014.

Parkiranje u užem i širem centru grada plaća se u svrhu da se smanji dotok automobila i smanji gužva u tom dijelu grada. Parkiranje u podzemnim garažama plaća se, jer su izgradnju tih garaža uložena financijska sredstva i auto jee u toj garaži zaštićen od kiše, sunca i dok tamo boravi je i čuvan. Recite sada nama neukim građanima koji će razlog biti najavljeno plaćanje parkiranja automobila u svim dijelovima grada, pa čak i pred stambenim zgradama udaljenim od centra grada na primjer 6, 7 ili više kilometara. Najprije se najavljuje sniženje cijena parkiranja, da bi se građani lakše udobrovoljili na ovu farsu parkiranja po cijelom gradu. Naravno kada se taj naum provede u djelo, tj. kada će se parkiranje plaćati u cijelom gradu sa cijenama će se opet moći manipulirati, tj. podizati.

GU
guc
09:59 13.03.2014.

Ajdemo malo racunati.Pise da se uvodi novih 50 000parkirnih mjesta,E pa ako bude samo 3 kune na sat to je150 000kuna na sat ukupno.Pa neka ta parkiralista budu zauzeta samo 10 sati dnevno/a hoce jer su ona pred zgradama u u kjojima stanujemo-i spavamo/to je 1,500.000 kuna dnevni.A kako godina ima 365 dana to je paknekih pola milijarde kuna godisnje.Pa neka moj racun bude upola los to je ipak jako jako puno.Koliko li auta moze on za te pare kupiti.A mi ga budaletine biramo i hvalimo kako je dobar-ma ko nebi bio dobar sa parama koje on crpi iz Zagreba.Nemojmo zaboraviti da je naveci porez-zvani prirez -upravo u Zagrebu-16 posto,I da nitko se ne buni pa ni poslodavci koji se bune kada se na za zdravstvo povecava izdvajanje za DVA indeksna poena.Da i taj dotepenec Bandic se hvali da je Bogom dan i najbolje sto se Zagrebu u njegovoj povijesti dogodili-i mi mu pljescemo.Bas smo mi neki,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije