Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liberalizacija

Bandić će nove taksiste pozvati u roku od mjesec i pol

taxi
PIXSELL
29.10.2010.
u 16:40

Gradonačelnik je kazao da u novoj odluci o taksidozvolama nema pravnih nedostataka jer su o tome računa vodili u Skupštini

Javni poziv za nove taksiste na zagrebačko tržište gradonačelnik Milan Bandić objavit će u sljedećih 45 dana, najavio je jučer na smotri zimske službe.

– Čim dobijem odluku od Skupštine, počinje teći rok od mjesec i pol, a poziv će trajati osam dana. To bi sve trebalo biti gotovo u roku dva mjeseca – kazao je Bandić.

Boris Šprem, predsjednik Gradske skupštine, kazao je jučer da će “odluka u Službenom glasniku biti objavljena danas”. Njegovi su suradnici proteklih dana “šuškali” da će gradonačelnik odluku dati pravno analizirati, no on je to opovrgnuo.

– Nema naznaka protuzakonitosti. Kolege iz Skupštine i predsjednik Šprem vodili su računa o tome, a mi ćemo odluku izvršiti u zakonskom roku – kazao je Bandić.

Po novoj odluci o autotaksi prijevozu u Zagreb će stići još 276 taksija jer je propisano da na šesto stanovnika bude jedno vozilo. Šprem je podsjetio da je cilj bio da se odluka u Skupštini donese jednoglasno i uz suglasnost gradonačelnika s kojim su bile dogovorene gotovo sve stavke. Uvjeren je da bi se uspjeli dogovoriti hoće li biti 600 ili 650 stanovnika po jednom taksiju, no da nisu uspjeli jer je Bandićev prijedlog stigao ujutro, prije samog početka sjednice Skupštine, pa su kao najbolje rješenje uzeli prijedlog većine klubova u Skupštini.

Napomenuo je i da Rijeka i Osijek imaju potpuno liberalizirao tržište, no da u Zagrebu nije bio moguć nagli zaokret. Dosad je u Zagrebu monopol imalo Udruženje Radio taksi Zagreb u kojemu je 1036 taksista.

Ključne riječi

Komentara 1

NE
nepitajmekako
18:01 31.10.2010.

jel zna iko di mogu prijavit smece taksisticko tio mi je naplatit ciscenje auta sto sam se ispovraco ko da sam ja kriv sto on mora drzat ono auto cisto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije