Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOPNICA-JELKOVEC Prvi stanari u travnju

Bandić će dubiti na trepavicama

30.12.2008.
u 23:59

Naselje Sopnica-Jelkovec, najvažniji gradski projekt, u kojem će biti 2713 stanova, dva dječja vrtića, osnovna i srednja škola s dvoranom, bazenom i sportskm terenima, ambulanta, knjižnica, kulturni centar, crkva... oživjet će u travnju.

Ulovili ga u laži
Prema jučerašnjem obećanju gradonačelnika Milana Bandića, do kraja tog mjeseca svi stanovi bit će spremni za useljenje koje će, prema njegovoj pretpostavci, trajati dva i pol mjeseca. Pitanje je hoće li to biti baš tako jer je gradonačelnik u kolovozu obećao da će prvi stanovnici u Sopnici proslaviti Božić.

– Nikada nisam tako nešto obećao. Ako mi zvučnim zapisom dokažete da jesam, dubit ću na trepavicama na Trgu bana Jelačića – okladio se s nama gradonačelnik obećavši da, ako izgubimo, nećemo morati dubiti na trepavicama, već na rukama. Okladu je izgubio samo nekoliko sati poslije, kada smo isto obećanje našli na službenim internetskim stranicama Grada. Tamo jasno piše: “Do Božića će biti useljivo oko 1750 stanova, a do ožujka sljedeće godine preostalih 950”.

Datum objave obećanja je 28. kolovoza, a mjesto radnje obilazak gradilišta novog naselja. Ako je pravi frajer, neće inzistirati na zvučnom zapisu, već će prihvatiti nedvojbenu činjenicu da je to rekao. Tu izjavu su isti dan prenijeli mnogi mediji. U najmanju ruku, olako je jučer najavio da će u veljači početi gradnju jednako zahtjevnog projekta – gradnja naselja s dvije tisuće stanova u Podbrežju.

Upitnik nad Podbrežjem
– Tamo ćemo ispraviti pogrešku Sopnice i nećemo graditi prevelike stanove – najavio je Bandić, koji je projekt u Sopnici preuzeo od Čačićeva POS-a. No, Podbrežje bi Grad trebao graditi preko Zagrebačkog holdinga koji bi za njegovo ostvarenje trebao uzeti kredit. Problemi su što Holding još nije izradio financijski plan za 2009. godinu i smanjen mu je kreditni rejting. Iz Holdinga neslužbeno doznajemo da im zbog svega toga Podbrežja nije na listi prioriteta.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije