Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka

Bandić: Ako ja ne umrem, od 1. 6. Zagrepčani će se jeftinije parkirati

milan bandic
Antonio Bronić/Pixsell
13.05.2011.
u 15:49

Voditelj Zagrebparkinga ništa ne zna o posljednjoj odluci gradonačelnika i negoduje zbog novca koji će izgubiti

Od 1. lipnja sat parkiranja u prvoj parkirnoj zoni u centru grada pojeftinit će sa 12 na 10 kuna, odlučio je gradonačelnik Milan Bandić.

– Ako ja ne umrem, Zagrepčani će se od 1. lipnja jeftinije parkirati, i to za 15 do 20 posto – kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić tijekom obilježavanja Međunarodne godine šuma na zagrebačkom Zrinjevcu, a prenosi Tportal.hr.

Jeftiniji parking dobra je vijest, izuzev u Zagrebparkingu kojem je ponovno srezana zarada. I to bez, kako doznajemo, konzultacija.

– To za nas može značiti gubitak od pet milijuna ili 10 milijuna kuna u ovoj godini, no odluku ne želim komentirati dok je ne vidim jer ne znam što se sve mijenjalo – rekao je Robert Mišeta, direktor Zagrebparkinga.

Minus i zbog Gundulićeve

– Odluka gradonačelnika uskoro će biti upućena Zagrebparkingu koliko ja znam, a stupit će na snagu prvog lipnja – rekao nam je izvor u gradskoj upravi.

Osim pojeftinjenja parkirališnih mjesta u prvoj, crvenoj zoni, građanima će nova odluka gradonačelnika dati za pravo da parkiraju duže. Naime, u prvoj će se zoni vrijeme parkiranja na 6500 mjesta produljiti za jedan sat, na ukupno dva sata. U drugoj zoni vrijeme parkiranja bit će tri umjesto dosadašnja dva sata, a u trećoj četiri sata. Nakon što je Grad ukinuo 16 parkirališnih mjesta u samom centru grada, kako bi Gundulićeva postala dvosmjerna, što je skresalo proračun ZGparkinga za 600 tisuća kuna, i odluke o pojeftinjenju godišnjih karata na kojima je ta podružnica izgubila četiri milijuna kuna na godinu, Bandić ponovno zatvara “pipu” Holdingu.

Odbijen prijedlog

– To što je izmijenjen pravilnik za nas znači četiri milijuna kuna manju zaradu u 2011. godini. I dalje ne razumijem zašto je takva odluka donesena te zašto s nama prije toga nitko nije razgovarao. Mi smo samo dobili gotovu odluku na stol – svojedobno je rekao Robert Mišeta, kojeg i ovaj put, kako doznajemo, za mišljenje nitko nije pitao. Osim što negoduje zbog novca koji će izgubiti, Mišeta nije zadovoljan odlukom koja će produljiti rok parkiranja za sat vremena. I on je tražio da se parkiranje u prvoj zoni produlji za jedan u drugoj za dva, a da u trećoj zoni parkiranje bude moguće čak šest sati. Grad to nije prihvatio.

Komentara 20

JA
jah
19:17 13.05.2011.

parikranje je poskupilo na 16 kuna za Bandićevog carevanja, a i zone su se stalno širile pod njegovom vlašću. i sad se seljačina pravi da nama radi uslugu

BI
bilikamen
16:15 13.05.2011.

u gradu od deset milijuna ljudi, gdje je prosijek plače mjesečno $ 4000 parking za 1 sat naplačuje se 5 kuna tj. 1 dolar.

MI
Milkica
16:03 13.05.2011.

Smanjit će im zaradu? A koja je točno funkcija tog Zagrebpakringa, na što troši zaradu? Na te silne čuvare parkinga, na zaštitu automobila, na čišćenje parkinga kad je snijeg, na...??? Što ti ljudi zapravo rade osim što uzimaju novac. Iscrtavaju parkirališna mjesta na manje od pet metara od obilježenih pješačkih prijelaza (najnoviji primjer na uglu Crnatkove i Runjaninove). I nikom ništa, ni policija, ni nitko, svima se živo fućka za nepridržavanje propisa. Zašto se dopušta zakup parkirališnih mjesta birtijašima koji potom na njih postavljaju svoje terase? Zar je cilj zarada ili dovoljan broj parkirališnih mjesta u Zagrebu? Zašto je ukinuto parkiranje u Masarykovoj između HNK i Gundulićeve? Ma j** mi se što će izbugiti novce, neradinci najobičniji!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije