Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulica M. Gupca

Bageri su samo zatrpali rupe, a nama treba asfaltirana ulica!

Gorica
Pixsell
08.09.2010.
u 17:13

Grad je u postupku rješavanja imovinsko-pravnih poslova tj. izvlaštenja čestica koje nije kupio od privatnih osoba, kaže pročelnik Dubravko Katulić.

– Do kada ćemo mi kao građani koji uredno plaćaju svoje poreze i prireze, kao i komunalna davanja, hodati ovako razrovanom ulicom? – pita se Nikola Jukić iz Ulice Matije Gupca.

Radove počeo Picula

O problemu te ulice pisali smo u Večernjem listu 5. lipnja ove godine, i tada su iz gradske uprave javili da se rekonstrukcija ulice očekuje na jesen. Asfalt je maknut, kaže Jukić, prije otprilike dvije godine, za vrijeme dok je Tonino Picula bio gradonačelnik, radi proširenja ceste. Jukić smatra da gradonačelnik Dražen Barišić nema interesa ulagati u razrovanu ulicu.

– Prije nekoliko dana u našu su ulicu došli kamion i bager te su ponovno samo zasipali rupe po razrovanoj ulici. To je kratkotrajno rješenje. Jasno nam je da od sanacije ulice ove jeseni nema ništa! – žali se Nikola Jukić. U gradskoj upravi pokušali smo doznati zbog čega kasni rekonstrukcija Ulice Matije Gupca.

– Grad Velika Gorica u programu izgradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture predvidio je rekonstrukciju Ulice Matije Gupca. Novac je osiguran u gradskom proračunu Velike Gorice za 2010. godinu – kaže Dubravko Katulić, pročelnik upravnog odjela za Izgradnju, komunalne djelatnosti i promet.

Izvlaštenje

Dio građevinskih čestica koje će biti sastavni dio buduće prometnice, kaže Katulić, Grad je kupio od privatnih vlasnika dok je u postupku rješavanja imovinsko-pravnih poslova putem izvlaštenja čestica koje Grad nije kupio od privatnih osoba. Taj se postupak predviđa završiti otprilike za šest mjeseci. Do početka rekonstrukcije, ulica će se, kaže, održavati u voznom stanju.

Komentara 1

VE
Velikogoričan56
10:00 09.09.2010.

Ulica Matije Gupca je bila jedna mala ulicica , asfaltirana i uredna. Kad je sagradjena stambena zgrada s jedne strane ulice ona je razrovana i vise se nije popravila. Za dobivanje gradjevinske dozvole za doticnu zgradu grad je ubrao lijepu komunalnu naknadu za izgradnju infrastrukture i bio je vjerojatno duzan i vratiti ulicu u prvobitno ili bolje stanje. Sad povremeno poravnaju sljunak , a slicno je i u Jelacicevoj, koju su unistili kamioni kod izgradnje autoputa i sad ju samo krpare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije