Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj u Branimirovoj

Bageri kopaju oko kuće u kojoj se živi kao da nije za rušenje

15.11.2015., Zagreb - Teski strojevi uredjuju trasu punog profila spoja Branimirove ulice izmedju Zavrtnice i Heinzelove dok se oko njih odvija intenzivan promet na ranije probijenoj prometnici sa po jednim prometnim trakom u svakom smijeru. Nakon duzeg z
Foto: Patrik Macek/ PIXSELL
17.11.2015.
u 09:00

Grad je Marijanu Brčini u doživotni najam ponudio stan od 70 m² na Vrbanima, a sinu s obitelji stan od 63 m² u Španskom na pet godina

Fiksni telefon u kući na adresi Heinzelova 54 c i dalje zvoni, a "gazda" Marijan Brčina odgovara da je još ondje i da ne pregovara o iseljenju. Ništa sporno ne bi bilo da nije riječ o kući koja se mora srušiti kako bi se u punom profilu spojila Branimirova ulica od Zavrtnice do Heinzelove, što je prije 10 dana najavio gradonačelnik Milan Bandić, a nedavno su na teren izašli i strojevi. I dok bageri oko njegove kuće kopaju, Brčina s obitelji mirno čeka rješenje problema u koji ga je 2006. "uvalilo" Ministarstvo obitelji i branitelja.

Država se zabunila

Oni su, naime, Brčini najprije prodali kuću od 68 kvadrata za 37 tisuća kuna, a zatim prodaju poništili jer, kako kažu, nisu imali saznanja da je kuća na trasi planirane ceste. Slučaj se otad povlači po sudovima, a Državno odvjetništvo dalo je nalog Gradu da preuzme obvezu stambenog zbrinjavanja obitelji i druge obveze koje za državu mogu proizaći iz odluke suda u postupku revizije.

Grad je nedavno Brčini, supruzi i jednom sinu doživotno, u najam po zaštićenoj najamnini, ponudio stan od 70 kvadrata na Vrbanima, a drugom sinu s obitelji stan od 63 m² u Španskom na pet godina.

Grad će doraditi ponudu?

Brčina kaže da s tom javno objavljenom ponudom nije upoznat i tvrdi da mu se nitko je javlja.

– Nitko s nama nije kontaktirao o ponudi za napuštanje kuće, trebate vidjeti u Gradu što oni kažu – kazao je Brčina. Prije je govorio da na ponudu ne može pristati jer ništa ne dobiva trajno.

Iz Grada nismo doznali vode li se pregovori i jesu li dorađivali ponudu, no ističu da nije moguće donijeti konačnu odluku prije sudske revizije slučaja pa se nadaju da će Brčina pristati na suradnju. 

Komentara 26

JD
jdoranic
09:15 17.11.2015.

Ovaj slučaj uopće ne razumijem. Pa postoji, koliko mi je poznato Zakon o izvlaštenju, upravo zbog ovakvih slučajeva kad pojedinac ometa ostvarenje javnog interesa. A to da mu je Ministarstvo branitelja prodalo stan na trasi buduće ulice je posljedica neusklađenssti državne i gradske razine, pa sad čovjek ispašta. U svakom sluačju, glupo je da se ulica ne spoji

MB
mile b.
09:37 17.11.2015.

A Brčina, kad je kupovao kuću za 37.000 kuna, nije znao da će tuda proći cesta? Ma dajte...

IG
igorl
09:23 17.11.2015.

Nije mi bas jasno cime je g. Brcina toliko zaduzio RH da bi mu drustvo trebalo uzdrzavati njega i djecu prakticki do kraja zivota. I jos ne zeli da ga se uzdrzava bilo gdje nego tamo gdje on zeli i kako on zeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije