Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa

B. Šprem poziva Bandića i Čovića da uzmu novac EU

'30.08.2010., Kaptol 27, Zagreb - Tribina o Dinamu na kojoj sudjeluju  BBB i predstavnici Grada. Boris Sprem, Davor Bernardic, Thomas Bauer, Danijel Hrnjak, Josip Kregar i Bosko Lozica.  Photo: Anto M
'Anto Magzan/PIXSELL'
14.10.2010.
u 16:15

Automatsko upravljanje prometom nije uvedeno, a moglo se pokušati aplicirati u europske fondove, upozorava Šprem.

Grad (tj. Milan Bandić) i Zagrebački holding (tj. Ivo Čović) ne vode računa o tome da koriste novac iz europskih fondova niti su stvorili kadrove koji bi radili na tome, poručio je jučer Boris Šprem, predsjednik Gradske skupštine, koji je prošli tjedan bio u Bruxellesu na Europskom tjednu regija i gradova.

– U gradskoj upravi sedam osoba radi na tome, a u Holdingu tri. Između tih ljudi nema koordinacije. Grad je u velikom zaostatku i nema vizije da se iskoriste sredstva. Primjerice, automatsko upravljanje prometom, vrijedno 30 milijuna eura, nije napravljeno jer se nema novca, a mislim da nismo ni pokušali aplicirati u EU – kazao je Šprem. Napominje da Zagreb sudjeluje u 40 projekata, no ni u jednom nije inicijator, već partner.

– S još četiri grada sudjeluje u projektu širenja pješačke zone i poticanja biciklizma. Projekt je vrijedan 30 milijuna eura, a "zagrebački dio" je pet milijuna eura. S tim da 60 posto financira EU, a ostatak Grad – navodi primjer uzimanja novca Šprem, a sramotnim smatra da Zagreb, kao metropola i najrazvijenija regija, nema svoj ured u Bruxellesu (a ima ih pet ili šest županija). Predlaže da se ujedine kadrovi, da ih se obrazuje i da se počnu pripremati za strukturne fondove EU, da se oformi koordinacijsko tijelo, da se uključe ustanove poput škola, vrtića, muzeja, galerija, i da Grad osnuje "jamstveni fond" u kojem će biti inicijalni novac za konkuriranje u fondove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije