Povratak na članak

Autor ulaza u Velesajam: 'Manhattan' će biti odsječen ako se ne izgradi bar jedan most

Izgradnju južnog ulaza omogućila je Univerzijada 1987. godine. U to vrijeme zbog lošeg ekonomskog stanja, u bivšoj državi bila je na snazi zabrana gradnje poslovnih i sličnih zgrada, tako da je projekt rađen pod krinkom info-centra za Univerzijadu - prisjeća se Dražić
Objava 18. travnja 2019. 2403 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 10
 • iva.begovic:

  Obzirom da se predmetni prostor nalazi između Jadranskog mosta i Mosta slobode, nejasno mi je gdje bi bio još jedan most na tome potezu. Inače, sviđa mi se ideja novog projekta o zelenoj potkovi tj. povezivanju s Parkom mladenaca. Arhitekti ... prikaži još! znaju biti previše kritični, negativni, loše argumentirani i ponekad im se čini da se očituju iz jada i jala što nisu uključeni u projekt. Malo više detaljiziranog i obrazloženog mišljenja arhitekata i urbanista ne bi škodilo. Jer vrijeme i napredak ne daju se zaustaviti. Činjenica je da gradskoj blagajni koja curi na sve strane i iz koje se kupuje politička moć, nedostaje novac za društvene projekte. Odakle da ga namaknu ako ne iz džepova privatnih investitora?

  17:49 18. 4. 2019.
 • Avatar GRDASIC
  GRDASIC:

  Mile Fontana je postao velik uteg Zagrebu i zagrepčanima, zanima da li će ti ljudi konačno i izaći na izbore?

  10:26 21. 4. 2019.
 • autoritet:

  Velesajam je sam po sebi potpuno bezvrijedan, i arhitektonski i na svaki drugi način. Treba na tom području (i hipodromu) napraviti nešto suvislo, bio to "Manhattan" ili nešto slično tome. Usput, takvi su projekti besmisleni prije nego se branama regulira tok Save.

  01:55 19. 4. 2019.
 • zip123:

  Rijesit ce i to rodijaci.

  13:00 18. 4. 2019.
 • Avatar Stjepan .
  Stjepan .:

  Sustavno uništavanje identiteta Zagreba.

  2 10:21 18. 4. 2019.
 • AfganistanskiHrvat:

  A đes se ba zaletio sa tim ćuprijama, valjda prvo ćesme treba postaviti.

  09:05 18. 4. 2019.
 • danijelrukavina4:

  Na prostoru hipodroma, mislim da će se urbanisti i arhitekti složiti, treba biti park kao Maksimir. Zagrebu uopće ne treba Manhattan. New York je temeljen na granitnim stijenama, Zagreb je na "šodru", u slivu rijeke Save. Kada se zbog dubokog ... prikaži još! temeljenja visokih zgrada, presijecaju i zaustavljaju prirodni tokovi procjednih podzemnih voda, događaju se slučajevi poput jame zgrade HEP-a prije nekoliko godina sa pucanjem milanskih stijena ( zagrađuju se prirodni procjedni tokovi, brzine procjedne podzemne vode se ubrzavaju jer se smanjuju presjeci prirodnog oticanja podzemne vode do Save, dolazi do ispiranja sitnih čestica gline - ostaje nestabilni čisti šoder ), ili "propadanjem" prometnica ( nedavno ), ili tramvajskih pruga ( da li ste primjetili da svako malo se moraju one kocke uz pruge preslagati ? Zašto ?). Prema tome, malo lakše sa "svojim vizijama" gradonačelniče i ekipo "poduzetnika i ulagača". S jedne strane grad se "kao gradi", sa druge strane, zbog takve gradnje, postojeći grad se "urušava".

  10:54 21. 4. 2019.
 • Deleted user:

  Cijelo to područje hipodroma i Bundeka je predviđeno za evakuacijska mjesta u slučaju kataklizmi za četvrti NZ zapad i istok. Bilo bi lijepo da novinari upitaju g.Kalinića kako gleda na betoniranje glavnih evakuacijskih puteva(fontane u ulici Hrv.Bratske.Zajednice.) i plan da ... prikaži još! se radi "Manhattan" na sabirnim mjestima.

  09:40 18. 4. 2019.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.