Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Autobusna stanica za školarce na mjestu na kojem nema rasvjete, a ni pločnika

Iz Mjesnog odbora kažu kako je u tijeku rekonstrukcija Karlovačke, ali što će biti sa stanicom, ne znaju
07. rujna 2015. u 08:33 4 komentara 360 prikaza
25.08.2015., Zagreb - Naselje Blato,kod odvodnog kanala nalazi se autobusna stanica za skolsku djecu koja je nesigurna ,neosvjetljena i opasna za djecu. Jedna od stanara Blata, gospodja Petkovic, nezadovoljna sa stanjem ceste i stajalista. Photo: Goran Ja
Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Pješice, a bez rasvjete i po prometnoj staroj Karlovačkoj... Tako će se danas prvašići iz Blata vraćati s prvog dana škole. Ne, doduše, samo oni, već i njihovi nešto stariji kolege, oni iz drugog, trećeg i četvrtog razreda. Budući da škole u Blatu nema, učenike se vozi u obližnje kvartove na nastavu, a autobus koji ih pokupi ujutro te ih vraća kućama staje na početku odteretnog kanala Sava-Odra, pokraj nogometnog igrališta ili, kako bi rekla Ljubica Petković, zabrinuta baka jednog od školaraca, "usred ničega".

– Svako malo upozoravamo Mjesni odbor da je stanica krajnje opasna. Djeca se zimi, po mraku, moraju vraćati hodajući po cesti kojom jure kamioni, budući da je u blizini betonara, a nema ni rasvjete. Već je stradala jedna djevojčica na koju je naletio automobil, a mi svakog dana strahujemo što će se dogoditi – objasnila je Ljubica Petković pokazujući kako stajalište nema ni nadstrešnicu pa, govori, mališani na vjetru i kiši čekaju svoj prijevoz do škole. Kako kaže, svakog dana prati unuka na stanicu, ali to nisu u mogućnosti raditi svi njeni susjedi. Naznaka da će se autobusna stanica premjestiti, objašnjavaju iz Mjesnog odbora, zasad nema.

– Ta, ali i autobusna stanica ZET-a za starije školarce, koja je smještena nedaleko od ove u odteretnom kanalu, privremene su. Što će biti s njima, ne znamo ni mi, budući da je u tijeku rekonstrukcija Karlovačke ceste, a to je projekt koji radi Grad Zagreb. Znamo da rasvjeta jest problem, ali stupovi se ne mogu postavljati na tom dijelu kanala jer će se uništiti čim se prvi put, za vrijeme visokog vodostaja Save, pusti u kanal – objasnio je predsjednik MO Blato Nikola Tuškan. 

>> Na staroj karlovačkoj autobus naletio na pješaka

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar suludisumar
  suludisumar:

  Hm, hrvatska klasika. Dok nekog ne zgazi, ništa se neće promijeniti. Naselje se zove Blato. Što tu možeš očekivati? Dok nije krenulo masovno naseljavanje bosanaca koje je potjerala nevolja, tu su rovali pajceki i pasle krave.

 • Hrabraja:

  Bandič betonaza na djelu

 • Hygeia:

  Vise od 2/3 Hrvatske tako izgleda .Izades iz centra grada vidis katastrofu,a kako sela izgledaju uzas jedan i to u 21 stoljecu.Ceste uske ,nema nogostupa,a najgore one velike grabetine sa svake strane.Kuce neplanski gradene ,okucnice vecinom neuredne ,uzas jedan na ... prikaži još! jedan na sto to izgleda.