Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INVENTURA Kvartovska tribina

Asfaltiranje čekaju u Drežniku 
i II. i III. odvojku Desprimske ulice

10.07.2015., Zagreb - Radovi u Desprimskoj ulici u Brezovici. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
13.09.2015.
u 18:46

Vrtić u Dragonošcu gradi se, a dograđeni dio u onom Caritasovu otvara se uskoro

Krajem kolovoza otvorena je novoobnovljena Desprimska ulica, nakon što su stanovnici godinu i pol vozili i hodali po raskopanoj i prašnjavoj cesti.

Asfaltiranje je završeno tek nakon intervencije gradonačelnika Milana Bandića, a dan poslije trebali su početi radovi u II. te III. odvojku Desprimske, kao i u dijelu Ulice Drežnik te u Ulici Gorana Šivaka. No, stanovnici već deset dana čekaju početak asfaltiranja. Hoće li se ponovno dogoditi slučaj Desprimske?

– Slali smo dopise Gradu Zagrebu, Uredu za izgradnju te Zagrebačkim cestama. Još nismo dobili nikakav odgovor – kaže predsjednik GČ Brezovica Vladimir Iviček.

Četvrt u kojoj nedostaje 140 kilometara kanalizacije dobar dio novca iz Plana malih komunalnih akcija daje za projektiranje kanalske mreže i vodoopskrbnog cjevovoda, iako samo izvođenje radova spada u domenu Vodoopskrbe i odvodnje. Niz je intervencija ove godine bilo vezano i uz rješavanje oborinske odvodnje.

"Građani drugog reda", kako sebe nazivaju u Brezovici, ipak bi do početka sljedeće školske godine trebali dobiti novi vrtić u Dragonošcu, za tri odgojne skupine. Dodatnih 300 četvornih metara za 12 vrtićkih grupa trenutačno se uređuje u vrtiću u sklopu Caritasa.

– Građevinski radovi trebali bi biti gotovi do 1. listopada. Opremu je Ured za obrazovanje već nabavio, potrebno je opremiti prostor, nadam se da će vrtić početi s radom do početka studenoga – kaže Iviček. Raspisan je natječaj za gradnju vodovodne mreže u Markulinskoj Dragi, Havidić selu i Ulici Sirkovina pa bi u idealnim uvjetima, dodaje Iviček, gradnja trebala početi do kraja godine. No, još se čeka početak radova na odvodnji u Hudobičkoj.

– Uvođenje u radove počelo je u prosincu, ovih dana trebala bi doći dozvola za prekop – kaže Iviček.

U kolovozu su završili i sa sanacijom klizišta prema Lipnici pa je konačno počela voziti i autobusna linija 160.

– U šumi iznad nastavljaju se radovi, probili smo cestu kako ona prema Lipnici ne bi bila preopterećena kad se pusti autobusni promet – rekla je Marina Lovrečki, voditeljica odjela za održavanje komunalne infrastrukture.

Komentara 1

BB
branko.bencek1
05:16 14.09.2015.

vozim se onuda svaki dan i prosao po novom asvaltu i to se moglo napravit prije godinu dana a ne da se sad hvale makar se nemaju cime jer i dalje to nije zavrsen posao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije