Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Planovi

Arhitekti svijeta pozvani da urede prostor Badela

badel
Antonio Bronić/PIXSELL
22.12.2011.
u 23:00

Prema planovima, deset posto ukupne površine bit će javni prostor, a u interesu Grada je i obnova destilerije

Natječaj za urbanističko-arhitektonsko rješenje Bloka Badel bit će raspisan 27. prosinca. Prvi je to natječaj koji će se obaviti putem interneta, a Grad će za njega platiti 1,3 milijuna kuna. Prema planovima, od ukupne površine od 60 tisuća metara četvornih, šest tisuća četvornih metara ili deset posto ukupne površine bit će javni prostor, a u interesu Grada je i obnova destilerije.

– Osigurat ćemo javni prostor, a obnova destilerije i njeno korištenje od posebnog su značenja za Grad – kazala je Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika. Blok Badel financirat će se modelom javno-privatnog partnerstva.

– Nakon natječaja, koji će odgovoriti što je Bloku Badel potrebno, izradit će se detaljan plan njegova uređenja. Pobjednički projekt koristit će se kao predložak – poručila je Jadranka Veselić Bruvo, pročelnica Gradskog ureda za planiranje i razvoj grada. Prema prvotnim planovima, u kompleksu Badel, uz javni sadržaj, trebali bi se nalaziti stambeni, trgovački i poslovni objekti. Natječaj na koji mogu aplicirati arhitekti iz cijelog svijeta otvoren je do 22. ožujka.

Ključne riječi

Komentara 5

DO
doktorica
19:20 26.12.2011.

jadno je kako suzavršile naše tvornice,zahvaljujući \"pretvorbi\",A direktori pobrali vrhnje....

DE
demokršćanin
23:42 22.12.2011.

Požurite dok se sve ne uruši!

DE
detour
15:56 23.12.2011.

od kad je \"operacijom grad\" 2005. badel \"otkriven\" kriminalnoj gradskoj upravi, ta ga ista kriminalna uprava iznajmljuje i zaradjuje, a spomenik kulture se doslovno urusava te je dodatno devastiran od najmoprimaca. iznajmljivanje je svakako dobar nacin ostvarivanja profita za grad,d, ali treba podrazumijevati i nekakvu brigu za spomenik, makar osnovnu zastitu od propadanja. toga, medjutim, nema, a u prvom je planu samo i iskljucivo profit. koliko je natjecaja provedeno, i love ulupano, a da se nista od toga nije ostvarilo? samo u zadnjih npr. 10 godina?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije