Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krampus, rodna ideologija ili nešto treće

ANKETA: Je li vas uznemirio 'rodno neutralni' formular kojeg su dobili Tomaševićevi zaposlenici?

Zagreb: Garaža Gradskog poglavarstva na Trgu Stjepana Radi?a 1
Tomislav Miletic/PIXSELL
30.10.2023.
u 16:27

Naoko benigni formular koji su ovih dana morali potpisati zaposlenici zagrebačke gradske uprave uznemirio je dio javnosti, ponajviše gradsku oporbu desnije od centra

Hoće li djeca zaposlenika zagrebačke gradske uprave dobiti poklon za Svetog Nikolu uoči ovog Božića, izgleda, ne odlučuju ni spomenuti svetac, niti krampus, a ni mama ni tata nego roditelj 1 i roditelj 2. 

Foto: Čitatelj

Naoko benigni formular koji su ovih dana morali potpisati zaposlenici uznemirio je dio javnosti, ponajviše gradsku oporbu desnije od centra koji u njemu vide antidemografsku mjeru, rodnu ideologiju te novu glupost ove gradske administracije. 

Podsjetimo, ovog vikenda društvenim se mrežama počeo širiti dokument poslan zaposlenicima Grada Zagreba s djecom. Ako žele dječji poklon za svetog Nikolu, umjesto tradicionalnih otac i majka, moraju se potpisati kao roditelj 1 i roditelj 2.

Kako je neslužbeno doznao RTL, formulaciju su uveli zato što u gradskoj upravi imaju zaposlenih bračnih parova pa je ovakav formular osigurač kako svaki roditelj ne bi zatražio zaseban poklon za isto dijete. 

 

Komentara 4

Avatar R2D2
R2D2
19:10 30.10.2023.

Hvala svim biračima eljbegetekjuarkodtalibana.

MK
MKinkognito60
19:14 30.10.2023.

Uh opasno obrazloženje, baš me zanima imali i pravilnik koji će odrediti tko je roditelj 1 i tko je roditelj 2.

ČE
četvrti
08:15 01.11.2023.

Zašto nitko ne kaže da je ovo protuzakonito?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije