Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE

Anketa: 76 posto građana protiv garaže u Varšavskoj

varsavska (1)
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/3
18.03.2010.
u 10:31

- Da je u Skupštini bilo rasprave o razvoju grada, ne bismo sada imali problema s Varšavskom, kazao je Tomislav Tomašević, predsjednik Zelene akcije.

Udruge Zelena akcija i Pravo na grad jutros su, uoči tematske sjednice o urbanizmu, pred zagrebačkom Gradskom skupštinom predstavili rezultate istraživanja kojima su potkrijepili svoje tvrdnje da ih većina građana podržava u akcijama protiv uzimanja javne površine za gradnju rampe u Varšavskoj ulici. Traže da se zaustave radovi dok se ne završe svi sudski postupci vezani uz projekt Cvjetni Tome Horvatinčića.

- Da je prije u Skupštini bilo rasprave o razvoju grada, ne bismo sada imali problema s Varšavskom. Ne možemo imati garaže u središtu i širiti pješačke zone jer garaže navlače automobile i stvaraju gužve, a time se usporava i javni prijevoz. Mi se zalažemo za garaže na obodu središta grada - kazao je Tomislav Tomašević, predsjednik Zelene akcije.

Rezultati ankete na uzorku od 511 ispitanika pokazali su da 76 posto građana nije za ustupanje Varšavske za gradnju garaže, a samo 15 posto je za. Čak 83 posto ispitanika zalaže se za pješačku zonu u središtu grada, dok ih 17 posto priželjkuje podzemne garaže. Akcije udruga Zelene akcije i Pravo na grad, kojima se zalažu da Varšavska ostane pješačka zona, podržava 86 posto ispitanih, a protivi im se 10 posto. Istraživanje je proveo GFK centar za istraživanje tržišta, a naručitelj je zagrebački ured Heinrich Boll Sticfung.

Teodor Celakoski iz Prava na grad kazao je da javno mišljenje nije moguće kupiti te da javni interes, kojim je proglašena rampa u Varšavskoj, nije moguće utvrditi bez sudjelovanja građana.

Komentara 8

MA
Macaktom
11:58 18.03.2010.

Najbitnija star je da od sada grad štedi po pola milijuna kuna godišnje zato jer ne mora placati parazite iz zelene akcije. Mislim da nije stvar ukusa imati aute na plocnicima umjesto u podzemnim garažama nego stvar zdravog razuma.

BO
bomba
12:08 18.03.2010.

Javna garaža se neće praviti. Ostaje sve po starom. Javna garaža će se praviti. Imamo neke promjene. Jesmo li mi narod za promjene ili volimo učmalost. Što se ZELENI ovoliko trude oko Varšavske kao da će se posijeći sva šuma u dolini rijeke Amazon, kao da će uništiti veći dio života na zemlji ili im je ponestalo ideja o novim akcijama jer proizvodnja u RH je zaustavljena pa nema nekih velikih zagađivača. Ovi iz prava na grad u redu njima stoji ovakva akcija, ali zeleni !?!

KI
KIRA47
14:57 22.03.2010.

Ma koji Celakovski i koji Tomašević, besposličari bez baze i podrške.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije