Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stroga policajka

Anđa je 'strah i trepet' Dugog Sela: uhvati li vas na gasu, nećete se izvući

Andjelka Gavran
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/3
03.02.2017.
u 14:15

Naiđem i na izjave “znaš li ti tko sam ja?” ili “od sutra više ne radiš”, pa sam po tome već puno puta “dobila” otkaz, kaže Andjelka Gavran

– Idemo večeras van? Idemo, ali vraćamo se taksijem, Anđa radi noćnu – razgovor je dvojice mladića koji se dao načuti prije nekoliko dana u jednom dugoselskom kafiću. Puno ime Anđe iz njihove priče je Andjelka Gavran, a glavobolje im zadaje jer je na glasu kao najstroža policajka u Dugom Selu i okolici.

Ne podnosim nepravdu

Njezinu oku gotovo ništa neće promaknuti, tako da, ako ste malo previše stisnuli papučicu gasa, nemojte misliti da ćete se tek tako izvući kad policajka Andjelka zamahne svojom palicom i zaustavi vas.

– Istina je, puno sam stroža od svojih kolegica i kolega, ali nikada neću napisati kaznu nekome tko je nije zaslužio. S normalnim ljudima nemam problema, ali naiđem i na one s tipičnim izjavama: “Znaš li ti tko sam ja?” i “Od sutra više ne radiš” – iskrena je tridesetogodišnjakinja dok kroz smijeh komentira da je po tome već puno puta “dobila” otkaz.

Kao policajka radi već gotovo deset godina, otpočetka u policijskoj postaji Dugo Selo. Uglavnom je zadužena za kontrolu prometa, ali je i prva dugoselska policajka koja radi očevide prometnih nesreća.

– Bilo mi je teško ispočetka, morala sam se sama izboriti za sebe. Ponekad sam nailazila i na kritike kolega, pa zašto si takva, zašto moraš baš sve vidjet... Jednostavno moram jer nepravdu ne podnosim – odlučno će Andjelka Gavran.

Da nije policajka, kaže, bila bi odvjetnica. Dugoselci, ali i njezini kolege, već znaju da s ovom mladom i predanom policajkom nema dogovora. Neće vas spasiti ni mama, tata, gradonačelnik ili kum jer kod nje nema izlika. Premda priznaje da je s godinama postala malo blaža. Dok nas uvjerava u to, njezin kolega Branko odmahuje glavom i kroz smijeh nam šapće: “Laže, laže”. Smjena im je počela u šest ujutro, a do deset sati zaustavili su petnaestak automobila i napisali tri kazne.

Samo radi svoj posao – komentira dio građana Dugog Sela, dok neki nevoljko gunđaju da možda ipak malo pretjeruje i da bi trebala “olabaviti”. Andjelku takvi komentari više ne diraju. Ali jedno je sigurno: teško ćete ući u bilo koji kafić ili frizerski salon u Dugom Selu, a da vam netko ne spomene “policajku Anđu”, bilo da se požali zbog napisane kazne, bilo da se pohvali kako ju je uspio izbjeći.

– Jednom sam zaustavila autobus u kojemu je sjedio vozač koji je doživio moždani udar. Vozač mi se prvotno činio zbunjen, a nakon što nije reagirao na moju molbu da mi pokaže dokumente, shvatila sam da nešto nije u redu i pozvala hitnu. Roditelji su prvo poludjeli jer sam zadržala autobus s njihovom djecom, ali kad su čuli što je posrijedi, bili su mi zahvalni što sam tako reagirala – prepričava mlada policajka.

Ma da su svi kao Andjelka...

Svojedobno je zbog nesreća koje su prouzročile neočišćene ceste pune leda kaznu napisala i Županijskim cestama. Otad se dugoselske ceste zimi ipak redovitije čiste.

– Često čujem priče “Anđa je ovakva, Anđa je onakva”. A ja na takve priče kažem: Da su svi kolege predani poslu kao Andjelka, u prometu bi bilo 90 posto manje prekršaja – zaključuje policajac Branko.

>> Policajka se ubila u postaji

Komentara 51

BJ
Bjelovar112
11:05 03.02.2017.

Lijepa je Anđa a i dobro joj stoji odora .

TH
TheTomekEffect
14:31 03.02.2017.

Nije stroga nego je normalna policajka.

Avatar freen
freen
14:41 03.02.2017.

Zašto takve policajce ne stavite na Istarski ipsilon,pa da vidiš posla,rijetko tko pazi na znakove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije