Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Zagrebu

Američke studentice: Ovdje gotovo sve žene nose štikle

24.05.2016., Zagreb - Studentice novinarstva americkog sveucilista Georgia i njihovi profesori Alex Crevar i Leara D. Rhodes u setnji zagrebackim ulicama. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/Pixsell
15.06.2016.
u 10:00

Studentice sveučilišta Georgia, koje su bile u Zagrebu tri tjedna i učile pisati putopise, sad su pokrenule internet stranicu

“19 dana, 12 studentica, 1 grad”

Tako su studentice novinarstva američkog sveučilišta Georgia opisale svoj boravak u Zagrebu. Posjetile su naš glavni grad kako bi naučile pisati putopise. S njima smo, dok su boravile u Zagrebu, grad i obišli te pisali o tome u Večernjem listu. A sada su pokrenule i internetsku stranicu i na njoj objavile tekstove o gradskim posebnostima (www.traveljournalismcroatia.wordpress.com). Posjetile su vinske podrume, restorane, HNK, Muzičku akademiju, ZKM, gradska jezera, ali pisale su i o događajima koji su ih zatekli tijekom njihova boravka. Pa tako na internetu stoje tekstovi posvećeni manifestacijama poput Cest is d’Besta ili Markova sajma. Neke od tema su i “Zagreb očima trkača”, gdje su pisale o mjestima na kojima se može trčati, a posjetile su i male zanatske pivovare (craft) i dotakle se pivske revolucije koja trenutačno trese Zagreb.

Kristen Monson, Elizabeth Chambers, Grace Williamson, Jane Snyder, Mcgee Nall, Ayanna Craig, Amanda Allbee, Madison Gable, Molly Harris, Nicole Pena, Sona Rao i Taylor Gordy – svaka je Zagreb opisala onako kako ga je doživjela. Grace Williamson piše da stanovnici grada cijene važnost svakog trenutka te kako turisti hrvatsku kulturu mogu upoznati na pet zagrebačkih “stanica” – u kišobranarskooj radnji Cerovečki, na štandovima sirara Gligore te proizvođača maslinovih ulja OPG-a Peša na Dolcu, u trgovini Croata i vinoteci Bornstein. Sona Rao, pak, preporučuje muzeje koje svaki turist treba posjetiti – Memorijalni centar Dražena Petrovića, Muzej prekinutih veza, Muzej za umjetnosti i obrt, Muzej naivne umjetnosti i Muzej torture.

A pri posjetu kazalištu neobično im je bilo što gotovo sve žene nose štikle.

Komentara 22

DU
Deleted user
10:40 15.06.2016.

Neka Vam je ugodno u mojoj Hrvatskoj.

DU
Deleted user
13:26 15.06.2016.

ahahaaa, a posebno ovo ce biti interesantno za USra populaciju kad procitaju.... "Purgers (as city locals are called)"...purgers od purge ....pa sad prevedite pa ce vam biti jasno izmedju ostalog bi bilo I unclean ili unwanted a moze I u I u kontekstu ocistiti od svega sto je impure ili undesirable.

Avatar Idler 3
Idler 3
11:19 15.06.2016.

A jesu li im rekli ime kojeg zlotvora nosi taj prekrasni trg na kojem su se slikale ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije