Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
E, TO JE VJENČANJE ZA PAMĆENJE!

Alisa i Ludi Klobučar na svadbi u zagrebačkoj zemlji čudesa

alisa
Foto: Matija Peček
1/38
07.07.2016.
u 13:06

Martina i Matija Kessler svoje su kostimirane prijatelje i svatove odveli na proslavu u bajkoviti svijet Alise u zemlji čudesa

Mnogi mladenci priželjkuju od svog vjenčanja napraviti poseban dan za pamćenje. Zagrepčani Martina (33) i Matija Kessler (36) premašili su taj cilj i od svoje svadbe kreirali su - bajku. I to doslovno. U zagrebačkom otkačenom kafiću "A Most Unusual Garden" pokraj Savskog mosta nedavno su ugostili svatove na tematskom vjenčanju u stilu Alise u zemlji čudesa.

Iako se naizgled bave običnim poslovima, Matija je IT konzultant, a Martina savjetnica za ljudske resurse, oboje uživaju u zanimljivom i kreativnom hobiju - LARP-u, improvizacijskom glumljenu uloga u fantastičnim temama. Upravo im je taj hobi bio poticaj da i od svojeg vjenčanja naprave nešto drugačije.

Matičara i večeru za najužu obitelj obavili su dan ranije, dok su u Wonderland na tulum bili pozvali samo prijatelje. Datum koji su odabrali za vjenčanje bio je također neobičan - ljetni solsticij, koji je ove godine pao na - utorak.

- Kako nismo osobe od protokola, uvijek je bila ideja da napravimo netradicionalno vjenčanje koje će nam pružiti priliku da se zaigramo i stvorimo na naš dan vlastiti čarobni svijet. Zajednička ideja od koje smo krenuli bila je napraviti tulum za ekipu gdje će se svi imati priliku zabaviti i na taj dan doživjeti nešto drugačije, nezaboravno. Alisa u zemlji čuda se iskristalizirala kao tema nakon jednog veselog druženja s ekipom uz roštilj u vrtu. Kuma je bila ta koja je zapravo predložila temu Wonderlanda, obzirom da smo svi veliki fanovi fantastičnog svijeta Lewisa Carrolla. Kako je cijelo društvo 'bonkers', nismo dugo razmišljali. Znali smo da vjenčanje želimo s prijateljima proslaviti u Zemlji čuda! - priča nam Matija.

Foto: Tibor Rogulja

Gotovo svih 80 uzvanika na njihovom čarobnom vjenčanju bilo je kostimirano, a pripreme su trajale mjesecima. U tome su im je pomogla i Tajana Štasni, poznata zagrebačka kreatorica SF i fantasy kostima.

- Kostimi se pripremaju zadnjih par mjeseci, Tajana Štasni je zaslužna za naše. Kako je u ekipi dosta kreativaca, jedan dio je sam izrađivao svoje kostime, a neki su svoje kupili ili iznajmili u Jadranfilmu i HNK. Naši kostimi su bili ručni rad u koji je utkano puno zabave u samom procesu osmišljavanja i izrađivanja. Veliku ulogu u oživljavanju likova na dan vjenčanja je odigrala i naša draga prijateljica, talentirana vizažistica, Anja Andrijević koja je zaslužna za čaroliju na licima dijela naših svatova. Cijelu priču smo počeli slagati prije više od šest mjeseci, što nam je dalo dovoljno vremena da sve osmislimo i organiziramo u ležernom stilu - otkrio je Matija, a Martina nam je podrobnije predstavila svoj i Matijin kostim:

- Za kostim Alise smo željeli zadržati karakterističnu plavu boju, uz fantastični twist elemenata poput rajfa s leptirima i podvezice na gljivu ludaru koja se krila ispod sedam slojeva podsuknji. Donji slojevi haljine, naoko bijeli, se presijavaju u svim duginim bojama, kao i ručno oslikane “Till Death Do Us Part” cipele. Šašav efekt je dodatno postignut s različitim čarapicama i podsuknjom na crno-bijele pruge.
Za Hatterov kostim inspiraciju smo crpili iz ekranizacije Alise u zemlji čudesa Tima Burtona. Odlučili smo rekreirati taj otkačeni look na Matijinu već ionako neobičnu visinu od 205 cm. Odabrali smo najšašavijih deset tkanina koje smo mogli naći i u njih smo obukli Ludog Klobučara koji je sezao u visinu čak 2 metra i 30 centimetara. Izrada šešira je bila poseban podvig, a Tajana Štasni je još jednom dokazala da je majstorica kostimografije dorasla svakom zadatku! - oduševljeno je opisivala i zahvaljivala Martina.

Foto: Matija Peček

No, unatoč velikim pripremama i sami su se iznenadili koliko je dobro prošlo pretvaranje djelića Zagreba u Zemlju čudesa.

- Znali smo da će se prijatelji potruditi, jer je uzbuđenje oko svadbe bilo prisutno mjesecima unaprijed, no na sam dan kad su svatovi počeli pristizati, ipak smo ostali iznenađeni i oduševljeni koliko kreativnosti su uložili u svoje kostime, do najsitnijih detalja! Čini se da su im već dosadila tradicionalna vjenčanja i samo su čekali priliku da naprave nešto novo, zaigrano i drugačije. Osim što su izgledali veselo i šašavo, kostimi su i omogućili ljudima da se odmah opuste, počnu plesati, međusobno se upoznavati i zezati. Reakcije Zagrepčana su bile fantastične, mnogi prolaznici su zastali da se navire i raspitaju o neobičnom veselju u vrtu A Most Unusual Gardena, neki su se poželjeli fotografirali sa svatovima, a imali smo i par wedding crashera koje je ponijela atmosfera. Za plesne ritmove na tulumu možemo zahvaliti DJ Marmatu koji nam je kao vjenčani dar poklonio DJ Mixela, a jedan set je odvrtio i naš kum.

I kafić "A Most Unusual Garden" potrudio se dodatno transformirati u svatovsku temu.

- Znali smo da je kafić "A Most Unusual Garden" sa svojim velikim razigranim dvorištem, kućicom na drvu, otkačenim umjetničkim crtežima i skulpturama, svjetiljkama nalik na šešire te crno-bijelim pločicama koje podsjećaju na šahovska polja pravo mjesto za oživiti Wonderland i organizirati svadbenu čajanku Ludog Klobučara. U Gardenu su nas lijepo dočekali, a kako im se svidjela naša tema, jedan su zid posebno oslikali u čast našeg vjenčanja. Osmislili su za nas kreativan menu koji je uključivao i brojne veganske opcije te su gostima ponudili sva svoja pića, od slavnog Hendrick’s gina, izbora craft piva, do raznih koktela, od kojih je jedan osmišljen posebno za nas posluživan u čajnim šalicama. Koktel majstorice su bile toliko oduševljene svatovima, da su nam i one ostavile u knjizi gostiju krasnu posvetu. Tematske šarene slastice izradile su moja polusestra Petra Udovičić i njezina mama, a iznenadile su nas i fantastičnom tortom inspiriranom Hatterovim šeširima. Mnoge detalje koji su omogućili da se Zemlja čuda oživi napravili smo sami uz pomoć prijatelja, od tematskih pozivnica u obliku skrolova, natpisa, oznaka, putokaza, knjige gostiju i slično, a dio smo i naručili s interneta, poput plamenaca koji su neizostavan dio priče. Za izgled samog vrta na dan vjenčanja pobrinula se Maja Sunčica Večerinova iz Floristokracije koja nas je oduševila svojim kreativnim visećim instalacijama s igraćim kartama, cvjetnim dekoracijama u čajnicima i sukulentima posađenim u šalice za čaj. Puno smo se zabavili pripremajući ovo vjenčanje, a samo slavlje je nadmašilo sva očekivanja i ostat će svima u nezaboravnom sjećanju! - poručila je Alisa Martina.

Foto: Matija Peček

S obzirom na to da se ipak radilo o drugačijem svijetu te večeri je Zec na vjenčanje utrčao sa satom u ruci vičući da strašno kasni. Crvena kraljica je došla u pratnji svog krvnika sa sjekirom te su tijekom tuluma mnoge “glave poletjele” uz salve smijeha.

Netko je odglumio i ježa za kroket kotrljajući se po travi. Cerigradska mačka se prikradala i nenadano pojavljivala ljudima iza ramena te održala nadahnutu zdravicu, a Bijela kraljica je teatralno lelujala po plesnom podiju. Nekad gusjenica Absolem, sada plava leptirica, a u slobodno vrijeme kuma Petra, nudila je goste dimom šiše u kućici na drvetu, a Tweedledee i Tweedledum su uveseljavali svatove šašavim plesnim i akrobatskim podvizima. Ožujski zec je predano igrao svoju ulogu ludoga zeca i obuven u dvije različite cipele je svim gostima u hranu i piće neumorno dosipavao šećer. Šećer se tako našao u salati, na ražnjićima, u pivi, a na kraju i u nečijim gaćama...

Foto: Tibor Rogulja

- Tijekom cijele noći, igrala se igra u kojoj su gosti izvlačili ključiće sa šašavim zadacima koje je valjalo izvršiti kako bi se dokazali kompetentnima dati nam bračni savjet. Svatovi su tako hodali unatraške, ukoso, u krug, radili stojeve na rukama, rješavali zagonetke, trampili se, pričali unazad, rimovali, pili pivu naglavačke, radili plesne akrobacije, a osnovana je i komisija za proglašenje najljepšeg brka Wonderlanda. Igra je potrajala cijelu noć i toliko se ekipi svidjela da su mnogi izvlačili ključiće sa zadacima i po više puta, a iznjedrila je mnogo otkačenih i dražesnih savjeta za naš uspješan brak - opisala nam je mladenka dio ozračja bajkovite večeri.

Dakle, sasvim obična večer u Zemlji čudesa...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije