Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Alenka: Čović radi iza leđa, tako ne može!

Iako su razgovore trebali obaviti svi članovi Uprave nakon završetka godišnjih odmora, Čović je na svoju ruku za to ovlastio najbliže suradnike.
09. kolovoza 2010. u 19:30 4 komentara 64 prikaza
alenka košiša čičin-šain
Foto: Antonio Bronić

Članicu Uprave Zagrebačkog holdinga Alenku Košišu Čičin-Šain razbjesnilo je neodgovorno ponašanje Ive Čovića, predsjednika Uprave, koji je mimo znanja Uprave ovlastio dvojicu svojih suradnika da obavljaju razgovore s kandidatima za direktore podružnica. Iako je prvotno govorio da će direktore imenovati prije odlaska na godišnji, odustao je te izbor najavio za jesen. No, ispalo je da je Branimira Delića, člana Uprave i Vladu Boticu, šefa svog kabineta, dok su svi na odmoru, ostavio da testiraju kandidate. I Delića i Boticu, Čović je doveo kada je postao šef Uprave.

– Zamolila sam ga da ne obavlja razgovore jer je dogovor da komisiju čine članovi Uprave. Inače ćemo opet saslušavati iste ljude što ostavlja lošu sliku i dojam o neorganiziranosti Holdinga. Ne možemo se igrati mačke i miša, neću dozvoliti da mi se radi iza leđa ili krše dogovori. Ako ćemo tako raditi, poslovanje sigurno neće biti dobro – kazala je A. Košiša Čičin-Šain, razočarana Čovićevim neozbiljnim ponašanjem. Kada je čula za razgovore s kandidatima, otišla je u Holding i Botici i Deliću poručila ako žele imati glumce u Upravi, neka ih unajme u kazalištu jer ne mogu računati na to da će ona šutjeti i poslušno blagosloviti njihove odluke.

– Ako nećemo biti pošteni među sobom, kako ćemo uopće raditi?! Ja svoj posao planiram pošteno odraditi i što se tiče plaće, ne treba mi kune. Podmetnut ću leđa i za lake i za teške odluke. Ali ako ćemo ovako nastaviti raditi, neće biti ili mene ili njih – kazala je A. Košiša Čičin-Šain, koja je pismo proslijedila Davoru Bernardiću, predsjedniku Skupštine Holdinga, Borisu Špremu, predsjedniku Gradske skupštine i Ivi Družiću, predsjedniku NO-a.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • ja sam gladan:

    Ha,ha ! Čičinka iz Čačićeve stranke. Hulje Naprave Sudar. Sad se unutar kukurikavaca događaju obračuni. A već me brine to što se vrhunski ekonomski i prometni stručnjak od prošlog mjeseca nije pojavio u VL-u da nam objasni sve o ekonomiji. ... prikaži još!i. Mislim da se odmara i oporavlja. A možda imamo sreću, da se ekonomski-mag odmara u blizini Balatona.

  • Deleted user:

    hns i hss su ispljuvak, brabonjak nesavršenosti izbornog sustava. situacija, za njih idealna, u kojoj nizašto na ovom svijetu ne odgovaraju a za sve se pitaju naplavila je najniži ljudski talog u hrvatskoj, dno dna.

  • Vito:

    Pogodak u alku, tri punta – naplavila je najniži ljudski talog u hrvatskoj, dno dna = centras1 i ladaniva Da vidimo tko će se još nataložiti.