Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ususret Skupštini

Alen Ostojić: Bandićev prijedlog za financiranje obnove pročelja mora na popravni ispit

Ostojić
Foto: Patrik Macek/PIXSEL
15.02.2017.
u 14:42

Uoči sjednice Gradske skupštine u HSLS-u izjavili kako se ne slažu s prijedlozima u obnovi pročelja i najmu dodatnih prostorija za Osnovnu školu Alojzija Stepinca, ali će podržati prijedlog mreže vrtića

HSLS neće podržati prijedlog gradonačelnika o financiranju obnove pročelja. Zaključak je to danas održane konferencije uoči sjednice Gradske skupštine na kojoj se građanima obratio Alen Ostojić, predsjednik kluba gradskih zastupnika HSLS-a.

 O odluci koja je toliko bitna za kvalitetu života građana ne smije biti ovoliko neslaganja svih stranaka u Gradskoj skupštini. Gradonačelnikov prijedlog smatramo nedovoljno obuhvatnim, sadržajnim i ambicioznim – izjavio je  Alen Ostojić. U HSLS-u Bandićevu predloženu obnovu smatraju kozmetičkom, a prijedlog nepripremljenim te posebno ističu nedostatak energetske obnove.

Ne podržavamo ni priču o najmu poslovne zgrade za prenamjenu u učionice Osnovne škole Alojzija Stepinca. Već 2009. kad je počela gradnja te škole, znalo se da je potkapacitirana, a na sličan problem smo upozorili ranije s Osnovnom školom Jelkovec čiji učenici koriste prostorije obližnje srednje škole – dodao je Ostojić. S druge strane, HSLS-ovci podupiru predloženu mrežu vrtića kojom se planira izgraditi 24 nova vrtića na području 12 kvartova.

– Taj prijedlog smo inicirali i mislimo da se radi o kreativnom rješenju – zaključio je Ostojić.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
19:07 15.02.2017.

Alene nije problem Projekta obnove, već koliko košta sufinanciranje obnove 1000 fasada i da li Grad ima za to sredstava (400 mil. Kn) Proračunska sredstva se primarno troše za projekte od javnog interesa, što obnova pročelja primarno zasigurno nije. Pročeljaa zgrada su PRIVATNO vlasništvo, a obnova koja ne obuhvaća obnovu krova, stolarije i sanacije temeljne vlage još je jedan jeftini, opasni, populistički predizborni trik aktualnog Gradonačelnika. Osim toga obnova pročelja u turistički atraktivnoj zoni centra grada izdašno se sufinancira putem Spomeničke rente. Ako na to netko nasjedne, onda je upitna njegova sposobnost za bavljenje politikom.

VI
Vito
09:46 16.02.2017.

Miščafl 15.02.2017 u 19:07h - Proračunska sredstva se primarno troše za projekte od javnog interesa, što obnova pročelja primarno zasigurno nije. ::::::::::::::::::::::::: Očito niste dobro razmislili ____________________ Obnova pročelja "jesu" od "javnog interesa" _______________ Približavaju se izbori, ozbiljno od "općeg interesa", pogotovo kad u Zagrebu ima oko 630.000 stanovnika i stanovnica s pravom izbora, a na biralištima se pojavi ne više od 175.000, a od tog broja samo trećina je za "gradonačelnika". ______________ Kako privući ostale, nego im obnoviti pročelja prije izbora???

VI
Vito
10:09 16.02.2017.

Cijene pročelja starih zgrada građenih početkom dvadesetog stoljeća "krećuse" oko 1200 kuna po četvornom metru. _____________ Sad je samo potrebno izračunati koliko je četvornih metara jedno pročelje, a to se računa "ovako" --- izmjerite dužinu između dviju susjednih zgrada pa taj broj pomnožite s visinom zgrade. ________________ Tako je udaljenost dviju zgrada koje su "naslonjene na "moju" 17,5 metara, a visina "moje" zgrade je 18,5 metara pa je površina koju treba obnoviti --- 17,5 X 18,5 = 323,75 metara, a cijena je prema "GSKG cjeniku" --- 323,75 X 1200 kuna = 388.500 kuna ______________ Naravno u to ulazi i "gradonačelnikovih 10 %" pa je cijena u "ponudi" - 623.000 kuna. ______________ Od toga grad "plaća" - 80 %, a "mi" 20 % pa je nama račun oko 124.600 kuna ____________ Iako bi prema stvarnom stanju morao biti 77.700 kuna. ________________ USKOK ima previše posla da bi se bavio ovakvim "sitnicama"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije