Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandić o upravi Holdinga:

"Ako odu, nosit ću ih na duši"

Holding
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
10.06.2015.
u 11:30

Bandić je Fičku dao treću šansu, pa će se opet očitovati o ugovoru.

Gradonačelnik Milan Bandić ne odustaje od smjene uprave Zagrebačkog holdinga na čelu s Dejanom Fičkom.

Ipak, još uvijek traži najbolji scenarij – onaj u kojem bi se riješio za njega nepoželjnog kadra koji je postavila nekadašnja zamjenica Sandra Švaljek, a ipak u gradskoj blagajni sačuvao novac koji bi im morao isplatiti za otpremnine istaknute u njihovu ugovoru.

Fičko: “Nećemo odustati”

I strpljivo, Bandić čeka njihovu reakciju. Jer tijekom današnjeg dana održat će se druga sjednica Nadzornog odbora na kojoj će ponovno novoizabranoj garnituri biti ponuđeno još jedno, treće očitovanje vezano za novi prijedlog ugovora u kojem im je izbrisana klauzula o otpremninama.

– Mi ugovore nećemo mijenjati. Kada smo dolazili, nije nam cilj bio da se ovdje igramo politike i uhljebimo u Holding niti smo nametali bilo kakve zahtjeve. Potpisali smo ugovore koje su nam ponudili, ali ne zbog zaštite od gradonačelnika Milana Bandića koji je tada bio u pritvoru, već se takvim ugovorom željelo Holding stabilizirati bez obzira na to što će se u Gradu događati – kazali su članovi uprave. Danas će složno, treći put, svojim “ne” odaslati odbijenicu gradonačelniku Bandiću, no višemjesečna trakavica već je svima u Holdingu dozlogrdila.

Gradonačelnik Milan Bandić mora presjeći konce – ili zbog svoje žurbe isplatiti 2,7 milijuna kuna otpremnine ili prepustiti upravi da završi ovu poslovnu godinu pa ih onda, ako to zasluže, “kazniti” otkazom zbog poslovnih razloga.

– Mi smo svi naučili raditi pod pritiskom i ova situacija nije nam strana, no bilo bi dobro da gradonačelnik presiječe i donese odluku što s nama – kazali su iz uprave.

Ugovor koji je danas sporan gradonačelniku Bandiću, novoizabranim članovima, naime, ponudili su upravo članovi Nadzornog odbora.

Ako uprava na čelu s Dejanom Fičkom odbije i ovu današnju šansu, navodno će Milan Bandić ići na smjenu uz obrazloženje kako ugovori nisu valjani jer ih nije potvrdila Skupština tvrtke (Skupštinu danas čine Bandić, zamjenica Vesna Kusin i pročelnik za financije Slavko Kojić, a kada su ugovori potpisani, Skupštinu su činili Kojić i sada bivša zamjenica Sandra Švaljek).

Odgovoran NO

– Ugovore s otpremninama smislio je i potpisao s upravom Nadzorni odbor bez odobrenja tadašnje Skupštine. Da je Skupština Holdinga to potvrdila, sve bi bilo jasno, no ovako se ugovori mogu osporavati. U konačnici će morati presuditi sud – kazali su Bandićevi suradnici. Smatraju i da će, ako sud ugovore ipak potvrdi, odgovornost za 2,7 milijuna kuna otpremnine morati snositi Nadzorni odbor, a ne gradonačelnik, i da bi taj novac sami trebali vratiti u proračun.

– U tom slučaju, ako su ugovori i nevažeći, uprava ima pravo na otpremninu od tri plaće ili novo radno mjesto u Holdingu – kazali su iz Grada. Bandić je pak uvjeren – dođe li do smjene, bit će to isključivo zato što nisu u skladu s vremenom u kojem živimo.

– Meni je žao što nisu pozitivno odgovorili na ugovor koji su do sada imali svi članovi uprave u posljednjih 15 godina. Menadžerski ugovori su prošlost. Ako dođe do najgoreg, da moraju otići, onda ću ih nositi na duši. Ni kriv ni dužan. Ali, eto. To je život – kazao je Bandić.     

Komentara 30

VJ
vjekoslav
00:16 11.06.2015.

Kakav klošar je ovaj Bandić 365, otpremnina i postoji da se spriječi otkaz po političkoj osnovi. A rođaci će i dalje glasati za njega i za ADZ.

BO
boreabo
13:17 10.06.2015.

Je , i mi Tebe ...

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
22:54 10.06.2015.

Borba za plijen je sve žešća što je plijena sve malo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije