Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Agronomski fakultet dobiva 'zeleni' restoran

Idući tjedan polaže se kamen temeljac za gradnju Zelenog paviljona Agronomskog fakulteta, u kojem će biti restoran, dvorana i sobe za gostujuće profesore. Vrijednost je 15 milijuna kuna
18. travnja 2014. u 14:06 1 komentara 4094 prikaza
Zeleni paviljon agronomija
Foto: Studio 3LHD

Menza, dvorana za sastanke i prostorije za smještaj studenata i profesora na razmjeni, i to na krovu restorana, dio su projekta Zeleni paviljon koji će se graditi na Agronomskom fakultetu, a za koji će se idući tjedan položiti i kamen temeljac.

Kompleks je vrijedan 15 milijuna kuna, a u prvoj fazi gradit će se prizemne etaže veličine oko 1500 metara četvornih. Na tom prostoru bit će smještena višenamjenska dvorana i studentski restoran te prostorije za potrebe studenata i zaposlenika Agronomskog i Šumarskog fakulteta.

Druga faza obuhvaća gradnju kata koji je koncipiran kao kombinacija otvorenih i zatvorenih prostora, koje će pak odvajati zelene staze, a u njima će osim profesora na studijskoj razmjeni i gostovanjima biti smješteni i tehnički prostor. Gradnju i opremanje zgrade studentskog restorana financirat će Sveučilište koje na projektu radi već nekoliko godina, a u novom restoranu istodobno će moći ručati 300 studenata od njih 3000 koliko ih studira na ta dva fakulteta.

Postoji i namjera da restoran bude otvoren za građane, i to s posebnom ponudom. Naime, ideja je da se u njemu poslužuje vino iz vinograda Agronomskog fakulteta i divljač iz lovišta Šumarskog fakulteta. Projekt financiraju Sveučilište, Ministarstvo obrazovanja i sporta, Studentski centar te dva fakulteta.

>>Pogledajte gdje se to studenti mogu gostiti svojim vinom i divljači

Bavarian border control
MLADIĆ OSTAO BEZ AUTA
Njemačka policija Hrvatu oduzela Audi vrijedan 30.000 eura, do Münchena morao javnim prijevozom
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice