Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad Zagreb raspisao natječaj

Adventske kućice vraćaju se na Zrinjevac, slavit će se i u kvartovima

Ovogodišnji Advent u Zagrebu počeo je u nešto drugačijem ozračju
Luka Stanzl/PIXSELL
01.07.2022.
u 15:46

Ove godine moguće je prijaviti se  na dva natječaja - onaj za prigodnu prodaju i ugostiteljstvo i onaj za organizaciju manifestacija,  a natječaje će provoditi i Zagreb te Javna stanova Maksimir, koja upravlja parkovima.

Prošle godine Advent u Zagrebu održan je u nešto skromnijem i drukčijem ozračju. Nekima se svidio, a neki su ipak imali osjećaj da nedostaje "ono nešto". Grad je sad raspisao natječaje za ovogodišnji Advent, a glavna novost je u tome da se proslava širi i izvan strogo centra grada pa će se tako slaviti i u drugim kvartovima. Adventske kućice, osim toga, vraćaju se na Zrinjevac i Tomislavac.

– Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Javna ustanova Maksimir zajednički kreću s novim konceptom Adventa, kojim smatramo da ćemo na puno bolji način upravljati ovako velikom i značajnom manifestacijom za Grad Zagreb te koji će još više potaknuti kreativnost i dobre ideje u osmišljavanju prigodnih adventskih aktivnosti i događanja – poručuju u Gradu. 

Ove godine moguće je prijaviti se  na dva natječaja - onaj za prigodnu prodaju i ugostiteljstvo i onaj za organizaciju manifestacija,  a natječaje će provoditi i Zagreb te Javna stanova Maksimir, koja upravlja parkovima. 

Organiziranje božićnih manifestacija 

Za organiziranje božićnih manifestacija predviđene su lokacije Trg bana Josipa Jelačića, Europski trg, Ulica Augusta Cesarca, Vlaška ulica, Strossmayerovo šetalište – zapad, Plato Gradec, Strossmayerovo šetalište – istok, Črnomerec - Trg dr. Franje Tuđmana, Maksimir - Kvaternikov trg, Trešnjevka – sjever - Trg Krešimira Čosića, Trešnjevka – jug, Palinovečka ulica, Stenjevec - Trg Ivana Kukuljevića, Podsusused – Vrapče, Park 101. brigade Hrvatske vojske, Gornja Dubrava – Park dubravskih branitelja, Sesevete - Trg Dragutina Domjanića / Ninska ulica, Peščenica – Žitnjak, MO Kozari bok, Novi Zagreb – istok, Trg Ivana Meštrovića, Novi Zagreb – zapad, Trg Ane Rukavine, Podsljeme – žičara, Brezovica - kod igrališta. Ove lokacije dodjeljuju se na temelju najbolje ocijenjenog cjelokupnog programa manifestacije, a sukladno kriterijima propisanim u javnom natječaju. Prijaviti se možete na Javni natječaj za dodjelu lokacija s mjestima na površinama javne namjene na području Grada Zagreba za postavljanje pokretnih naprava za organiziranje manifestacija povodom božićnih blagdana u sklopu kojih se organizira prigodna prodaja i pružanje ugostiteljskih usluga. 

Ovogodišnji Advent u Zagrebu počeo je u nešto drugačijem ozračju
1/16

sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 01/610-1151, ili putem elektronske pošte na adresu turizam@zagreb.hr radnim danima od 8,00 do 15,30 sati.

Prigodna prodaja i ugostiteljske usluge 

Za prigodnu prodaju i ugostiteljske usluge, predviđene su lokacije Trg bana Josipa Jelačića (zapadno od Sata), Gajeva ulica, Bogovićeva ulica. Ove lokacije se dodjeljuju na temelju nadmetanja, odnosno najpovoljnije ponude, a prijaviti se možete na Javni natječaj za dodjelu lokacije – mjesta na površinama javne namjene na području Grada Zagreba za postavljanje pokretnih naprava za prigodnu prodaju i ugostiteljske usluge povodom božićnih blagdana.

sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 01/610-1151, ili putem elektronske pošte na adresu turizam@zagreb.hr radnim danima od 8,00 do 15,30 sati.

Dodjela koncesijskog odobrenja u gradskim parkovima

Za dodjelu koncesijskog odobrenja za organizaciju i provedbu prigodnog božićnog i ovogodišnjeg programa i obavljanja prigodne trgovačke i ugostiteljske djelatnosti u parku na Trgu Nikole Šubića Zrinskog, parku na Trgu Josipa Jurja Strossmayera i parku na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu potrebno je javiti se na Poziv na nadmetanje za javno prikupljanje ponuda – Park Maksimir (park-maksimir.hr) Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 01/2320-460, radnim danima od 8,00 do 15,30 sati.

Prijavitelji kojima se odobri korištenje javne površine za vrijeme Adventa Zagreb za organiziranje manifestacija od strane Grada Zagreba i JU Maksimir, moći će se javiti Turističkoj zajednici grada Zagreba za sufinanciranje prijavljenih projekta i to sukladno maksimalno mogućim iznosima po lokaciji, a koje su ujedno i turistički atraktivne za područje Zagreba. Turistička zajednica grada Zagreba će u svojoj evaluaciji dodatno pratiti turistički značaj i potencijal samih prijava kao i ostvarenje istih. Dodatne informacije možete pronaći na web stranici Turističke zajednice grada Zagreba. 
 

Komentara 4

KE
Kennocha
09:02 04.07.2022.

Ajme meni, opet će muzika treštati po cijele noći po kvartovima. Ovaj grad ne čine samo mladi želji zabave, ima nas koji baš i ne volimo buku. Doslovno protituirate cijeli grad zbog zarade. Bljak.

SA
sasha68
14:43 02.07.2022.

ajde nešto pametno..prošle godine uništili su ono što im je donosilo lovu,kad ti je već ostavljeno nešto dobro onda nauči zaraditi na tome a ne samo gurat ruku u dzep građana

LL
lijepa_li si
15:59 01.07.2022.

...druge godine će i fontane gradit!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije