Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smjena u kazalištu

Adam Končić postao v.d. ravnatelja Komedije

Adam Končić
Damir Špehar/PIXSELL
18.03.2016.
u 09:00

Glumac je imenovan vršiteljem dužnosti na sjednici Gradske skupštine i zamijenit će Niku Pavlovića, kojemu je zacijelo došao glave loš nalaz revizije poslovanja kazališta i iskazani gubici

Adam Končić imenovan je vršiteljem dužnosti na mjesto ravnatelja kazališta Komedija umjesto Nike Pavlovića. Diplomirani glumac, kako su ga oslovili jučer u Gradskoj skupštini, za vrsitelja dužnosti imenovan je s trideset glasova za i osam protiv, dok su bivšeg ravnatelja branili zastupnici SDP-a Dan Špicer i HNS-a Tomislav Stojak.

Podsjetimo, smjena sada već bivšeg ravnatelja odrađena je nakon što je na posljednjoj sjednici Skupštine ta odluka povučena s dnevnog reda, a gradonačelnik Milan Bandić je već poručio kako svatko treba odgovarati za svoje postupke, aludirajući time na nalaz revizije Komedije i gubitke.

- Ne mogu razgovarati s ljudima koji nisu postavali pravila igre. Nema nedodirljivih- rekao je Bandić.

Roditelji učenika Škole za klasični balet nakratko su pobijedili. Iako su skupštinari na jučerašnjoj sjednici trebali raspravljati o preseljenju škole iz centra na Gračansku cestu, gdje bi se iznajmili novi prostori, ta je točka povučena s dnevnog reda. 

>>Ni ‘Mamma mia’ ne spašava Komediju? 

Komentara 2

Avatar Nomi
Nomi
11:54 18.03.2016.

Prvo je pitanje zasto je Grad godinama zanemarivao gomilanje minusa u Komediji, dopustao neisplatu honorara honorarcima (znali su sve!), A drugo pitanje je taj dug i minus... je li on dijelom i opravdan i znaci li smanjenje godisnje svote Komediji,, a s druge strane ocekivanje opseznog realno skupog (!) isporucenog novog programa (posebice mjuzikala i opereta) i matematicki opravdan gubitak u kasi. Ne mozete traziti isto i davati manje ljudima koji taj program trebaju proizvesti. Troskovi za opere, operete i mjuzikle su visekratni veci od troskova dramskih predstava. Imajte to na umu u vremenu koji slijedi jer ce opet biti cudjenja (takozvanog cudjenja, jer su svi odgo orni dobro upuceni u stanje stvari)

Avatar Nomi
Nomi
12:31 18.03.2016.

I dodatak: Poruka Gradu: nadalje pratite pomno financ. izvjesca. To je vasa tvrtka, a ne od ravnatelja. Takodjer- isplatite honorare ljudima koji ih cekaju godinama. Zar zelite da se to rjesava sudskim putem? Zalio bih vjerovati da ce konacno nekoneko nesto poduzeti - ne u negativnom smjeru (smanjenjem zasluzene godisnje svote kazalistu za odlican program), nego puno boljom kontrolom troskova i rjesavanjem (sanacijom) dugova bez kojeg nema cistog starta i pozitivnijih rezultata. Probudite se, gradska vrhusko!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije