Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gastro događaj

20. Svetonedjeljska fišijada okupit će natjecatelje iz cijele Hrvatske

Foto: Promo
1/4
28.08.2019.
u 13:15

Početak kuhanja zakazan je za 14:00 sati, a od 16:00 do 17:30 slijede ocjenjivanje i besplatna degustacija za sve posjetitelje. Proglašenje pobjednika predviđeno je za 18:00 sati.

Tradicionalna gastronomsko-zabavna manifestacija Svetonedeljska fišijada održat će se 1. rujna na obali jezera Rakitje, s početkom u 10:00 sati. Riječ je o jubilarnom, 20. izdanju ovog popularnog natjecanja, koje će okupiti desetke natjecateljskih skupina i stotine posjetitelja iz cijele Hrvatske.

Fišijadu će otvoriti članovi Kuburaškog društva „Gromovnik“, pucnjevima iz kubura. Uz besplatan fiš paprikaš za posjetitelje, za vrhunsku zabavu pobrinut će se „Tamburaši za dušu“ i voditelj Davor Dretar-Drele. Također, u okviru bogatog programa održat će se i natjecanje u starim pučkim igrama, uz nagrade najboljima.

Foto: Arena Hospitality Group

Početak kuhanja zakazan je za 14:00 sati, a od 16:00 do 17:30 slijede ocjenjivanje  i besplatna degustacija za sve posjetitelje. Proglašenje pobjednika predviđeno je za 18:00 sati.

Podsjetimo, tijekom godina Svetonedeljska fišijada nametnula se kao izuzetno važan segment turističke ponude Grada Svete Nedelje, a uz natjecateljski dio, stotine posjetitelja privlači besplatnom degustacijom fiš paprikaša skuhanog u najvećem hrvatskom kotlu od 600 litara, bogatom ponudom domaćih proizvoda i suvenira na štandovima, ali i ljepotom prirode jezera u Rakitju.

Prošle godine u natjecateljskom dijelu tako je nastupilo čak 40 skupina iz svih krajeva Hrvatske, dok se ove godine očekuje još veći broj sudionika, koji ovu manifestaciju koriste da bi, kroz ugodno druženje s prijateljima, pokazali svoje vrhunsko kulinarsko umijeće.

Foto: Arena Hospitality Group

Svi natjecatelji pripremat će fiš paprikaš od iste vrste ribe, i to u jednakim količinama, koju će osigurati organizatori manifestacije, Turistička zajednica grada Svete Nedelje i Športsko ribolovno društvo Rak iz Rakitja.

Velikoj popularnosti fišijade u značajnoj mjeri pridonosi atraktivna lokacija na kojoj se održava. Naime, jezero Rakitje jedno je  od četiri prekrasna svetonedeljska jezera, koja svojom prirodnom ljepotom redovito privlače brojne izletnike iz Zagreba, od kojeg su udaljena samo desetak minuta vožnje.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
14:05 28.08.2019.

Šteta da ste daleko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije