Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.05.2010. u 12:00

Zadar je postigao takvu moć da je nezaobilazan kao regionalno središte”, uvjeren je Vrančić u snagu Kalmetina lobija.

Zvonimir Vrančić, zadarski gradonačelnik, nije dugo čekao da se osveti splitskom kolegi Kerumu što ga nije pozvao na sastanak svih dalmatinskih gradonačelnika. Vrančić je u međuvremenu podržao ideju o “ujedinjenju zadarskih snaga” uoči teritorijalnog preustroja, što u prijevodu na standardni hrvatski jezik znači da je počela borba za proglašenje Zadra kao središta Dalmacije. “Zadar je postigao takvu moć da je nezaobilazan kao regionalno središte”, uvjeren je Vrančić u snagu Kalmetina lobija.

Kerumov hotel opet neće na ljeto dočekati goste


Željko Kerum već četiri godine, od 2006., najavljuje otvaranje hotela Marjan – Hilton, ali radovi su i dalje daleko od dovršetka. Najbolje da za kašnjenje okrivi gradsku vlast, odnosno samog sebe.

Milijunska otpremnina privatna, a tvrtka državna


Branko Radošević, bivši predsjednik uprave tvrtke Plinacro, trebao bi postati novi član uprave Ine, vjerojatno zadužen za plinski biznis. Sjenu na ovaj poslovni transfer baca članak iz Jutarnjeg u kojem se primjećuje da je Radošević iz Plinacra otišao s otpremninom većom od milijun kuna. Sam Radošević napominje da njegova otpremnina “nije isplaćena novcem poreznih obveznika”, a zaboravlja da je bio na čelu – državne tvrtke.

Ona čiji se nadimak ne smije izgovoriti – Voldemorta


Jadranka Kosor nije niti slutila kakvu će lavinu reakcija izazvati svojom primjedbom da joj smeta nadimak Jaca. U samo tjedan dana pitanjem premijerkina nadimka pozabavili su se ogranci HDZ-a, oporbeni političari i ugledni novinari, a temu su jedva dočekali šaljivci. Rezultat svega je da su se, uz prohibirane nadimke poput Suzana, Zapisničarka i Jaca, pojavili poželjni nadimci Jadro, Vizionarka i Šefica, a tu su još Alisa, Bijela kraljica i Drvena Marija. Ljubitelji Harryja Pottera o premijerki “koju ne smijemo zvati” već govore kao o “Znate već komu” ili o “Onoj čije se ime ne smije izgovoriti”. Dakle – Voldemorta.

Ključne riječi

Komentara 6

TO
toxictwin
15:24 14.05.2010.

Zadar bi trebao biti središte Dalmacije pogotovo iz povijesnih razloga. Dakle, Zadar mora biti središte Dalmacije od Paga do ušća Neretve

OB
-obrisani-
20:21 14.05.2010.

jurkoviću Glede Keruma i hotela ,malo si zločast.

OB
-obrisani-
04:48 15.05.2010.

jurkovicu Zadranima ne trebaju okupljanja, protesti ili dokazivanja necega sto je svima jasno. Zadar je bio i ostao kulturno srediste Dalmacije jer kulturu ne mopzete kupiti gospodine Jurkovicu, ili je imate ili je nemate, izmedju ne postoji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?